File de peste "donut" prajit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
File de peste "donut" prajit

Ingrediente

  • Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut";era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumos;mi-a placut.
  • L-am prajit,cum prajesc orice peste.
  • Dar,vreau sa mai cumpar;mai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulat;imi va lua timp mai putin.
  • -1 kg de peste file "donuts"
  • -250 ml de lapte
  • -4 linguri de faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita de piper
  • -1/2 lingurita de boia iute
  • -1/2 lingurita de ienibahar
  • -1/2 lingurita de camun(chimen turcesc)
  • -1-2 lamii
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Pestele se spala bine,apoi se pune cu cca 2 lamii,pina a 2-a zi;se pune un rind de peste,apoi,un rind de lamiie(suc si coaja) si tot asa.

A 2-a zi,pestele nu se spala;se stoarce,apoi se pune pe un fund de lemn.Se stropeste cu zeama de lamiie,apoi,se sareaza si se pipereaza,dupa gust.

Apoi,bucatile se pun in lapte si imediat in faina amestecata cu sarea,piperul,boiaua iute,ienibaharul,camun.

Apoi,se prajeste in ulei mult si fierbinte.Bucatile de peste trebuie sa fie acoperite de ulei.

Dupa ce se prajesc,se pun pe un servet absorbant.

Se serveste cu mamaliguta...........

Cind fac peste prajit,fac,linga,mai multe garnituri:unele arabe,altele romanesti.Printre altele am facut mamaliguta

si "baqdonisie"(acum,nr.36).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise