autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

File de peste "donut" prajit

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2010

Ingrediente
Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut"era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumosmi-a placut., L-am prajit,cum prajesc orice peste., Dar,vreau sa mai cumparmai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulatimi va lua timp mai putin., , -1 kg de peste file "donuts", -250 ml de lapte, -4 linguri de faina, -1/2 lingurita de sare, -1/2 lingurita de piper, -1/2 lingurita de boia iute, -1/2 lingurita de ienibahar, -1/2 lingurita de camun(chimen turcesc), -1-2 lamii, ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala bine,apoi se pune cu cca 2 lamii,pina a 2-a zi;se pune un rind de peste,apoi,un rind de lamiie(suc si coaja) si tot asa.
A 2-a zi,pestele nu se spala;se stoarce,apoi se pune pe un fund de lemn.Se stropeste cu zeama de lamiie,apoi,se sareaza si se pipereaza,dupa gust.
Apoi,bucatile se pun in lapte si imediat in faina amestecata cu sarea,piperul,boiaua iute,ienibaharul,camun.
Apoi,se prajeste in ulei mult si fierbinte.Bucatile de peste trebuie sa fie acoperite de ulei.
Dupa ce se prajesc,se pun pe un servet absorbant.
Se serveste cu mamaliguta...........
Cind fac peste prajit,fac,linga,mai multe garnituri:unele arabe,altele romanesti.Printre altele am facut mamaliguta
si "baqdonisie"(acum,nr.36).
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste "donut" prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap la cuptor

Crap la cuptor

Pestele curatat, spalat,portionat, se asaza intr-un vas de yena,uns cu ulei de masline. Adaugam vinul,

10 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor in sos de lamaie

Crap la cuptor in sos de lamaie

Bucatile de crap se aseaza intr-un vas, se condimenteaza cu sare si piper, se strpesc cu zeama de

10 voturi    17 comentarii
59 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Gustos si frumos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte bine arata, de nota 10.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Arata super gustos,felicitari ai votul meu draga Camelia.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Arata foarte bine si f. bun....

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Super bun!!! ca arta foarte bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Ce bunatate.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Cami,o reteta minunata.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Interesant,n-am avut ocazia sa mananc acest tip de peste,te felicit pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Excelent din toate punctele de vedere...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Ce ai pregatit astãzi este deosebit,dupã ingrediente si prezentare este de nota 20!!!Unde lucrez eu se face Eiro(Ells, in englezã)acest peste este lung ca sarpele,se taie in bucãti si se frige.Al tãu este foarte gustos,meritã incercat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte bun! Foarte frumos prezentat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Delicios, aromat si elegant!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Camy, am să caut şi eu peste donut prin supermarket sau hipermarket. Imi place ca e gata rulat. Tu l-ai pregătit foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut"era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumosmi-a placut.
  • L-am prajit,cum prajesc orice peste.
  • Dar,vreau sa mai cumparmai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulatimi va lua timp mai putin.
  • -1 kg de peste file "donuts"
  • -250 ml de lapte
  • -4 linguri de faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita de piper
  • -1/2 lingurita de boia iute
  • -1/2 lingurita de ienibahar
  • -1/2 lingurita de camun(chimen turcesc)
  • -1-2 lamii
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustos si frumos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)