autor:

damaris

» » Mancaruri cu peste

File de peste in crusta de branza topita

Autor: damaris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: damaris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
700 gr file de peste (crap,salau), 22 gr branza topita la tub, 2 galbenusuri, 2 linguri faina, 100 ml ulei, 50 gr parmezan ras, 1 legatura verdeata, sare, pentru garnitura:, 300 gr spanac, 2-3 catei usturoi, 150 gr orez, sare, 1/2 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Speli file-urile,le stergi cu servetele absorbante si le tai in fasii late de circa 3-4 cm.Le presari cu sare si verdeata tocata marunt.Le treci apoi prin faina si le prajesti in ulei,pana se rumenesc pe ambele parti.Le scoti din tigaie intr-un vas termorezistent.
Intr-un castron,amesteci branza topita cu galbenusurile,verdeata ramasa si sare dupa gust.Torni acest amestec peste pestele parjit si introduci vasul in cuptorul incins,pentru 10-15 minute.Cu 5 minute inainte de a scoate vasul din cuptor,presari parmezanul ras.
Pentru garnitura,fierbi orezul in 450 ml apa usor sarata.Decongelezi spanacul,apoi il mixezi pana obtii un piure,pe care il amesteci cu usturoiul zdrobit si sare dupa gust.Pui garnitura in forme de savarina si le rastorni pe farfurii.Asezi alaturi file-urile de peste si le ornezi cu feliute de lamaie si verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste in crusta de branza topita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Papillotes de somon umplut

Papillotes de somon umplut

Fileul fara piele se taie in 2 bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si seminte de chimion. Una

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
File e rechin cu portocale

File e rechin cu portocale

Cotletul dezghetat se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Fileurile se rumenesc usor, pe

1 vot    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Cred ca e tare gustos...

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 700 gr file de peste (crap,salau)
  • 22 gr branza topita la tub
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 50 gr parmezan ras
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • pentru garnitura:
  • 300 gr spanac
  • 2-3 catei usturoi
  • 150 gr orez
  • sare
  • 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de damaris
Tort Barbie

Tort Barbie

Pentru blat: - se separa ouale, se pun galbenusurile intr-un castron si apa si se bat pana se face

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca e tare gustos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastrav somonat cu sos exotic picant