autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

FILE DE PESTE IN CRUSTA DE BRANZA TOPITA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 700gr.file de peste, (crap, somn, salau etc), 200gr.branza topita, (la tub),, 2 galbanusuri, , 2 linguri faina, , 100ml.ulei, , 1 lingura piper boabe, , 50gr.parmezan ras, , 1 legatura tarhon,, sare , Pentru garnitura:, 200gr. piure de spanac,, 150gr.orez, , sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Fileurile se spala, se scurg de apa, se sterg cu servetele absorbante si se taie fasii de cca.2,5-3cm.Se presara cu sare, piper sfaramat si tarhon tocat marunt.Se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei pana se rumenesc bine pe ambele parti.Se scot din tigaie si se pun intr-un vas de sticla termorezistenta.
2.Separat, intr-un castron ,se amesteca bine branza topita cu galbenusurile , apoi se adauga tarhonul ramas , sare si piper dupa gust.Se toarna acest amestec in vasul cu pestele prajit si se pune in cuptorul incins.Se coace la foc potrivit 10-15 min.Cu 5 minute inainte de a scoate vasul din cuptor , se presara parmezanul ras.
3.Pentru garnitura, se amesteca pireul de spanac cu usturoiul pisat si orezul fiert separat si se potriveste de sare si piper.Se pune garnitura in forme de savarina si se rastoarna pe farfurii.Alaturi, se pun fileurile in crusta de branza si se orneaza cu feliute de lamaie si tarhon.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PESTE IN CRUSTA DE BRANZA TOPITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
DORADA LA GRATAR CU LEGUME

DORADA LA GRATAR CU LEGUME

Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav pe varza la cuptor

Pastrav pe varza la cuptor

In vasul cu unt incins calim ceapa, ardeiul tocat marunt, adaugam rosiile apoi cele doua verze tocate

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

    Da, ai mare dreptate, Marian.Imaginea ar fi fost elocventa pentru preparat.Nu am imagini.Zilnic, gatesc cate ceva gustos, dar nu am cu ce fotografia.Imi pare rau...

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Dupa cum ai descris cred ca e foarte gustos! Era buna si o poza!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 700gr.file de peste
  • (crap
  • somn
  • salau etc)
  • 200gr.branza topita
  • (la tub),
  • 2 galbanusuri
  • 2 linguri faina
  • 100ml.ulei
  • 1 lingura piper boabe
  • 50gr.parmezan ras
  • 1 legatura tarhon,
  • sare
  • Pentru garnitura:
  • 200gr. piure de spanac,
  • 150gr.orez
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Da, ai mare dreptate, Marian.Imaginea ar fi fost elocventa pentru preparat.Nu am imagini.Zilnic, gatesc cate ceva gustos, dar nu am cu ce fotografia.Imi pare rau...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Midii cu vin si busuioc