autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
-1 kg de file de peste(orice soi), -2 ardei dulci, -0,5 kg dovlecel, -1 ceapa, -250-300 ml frisca lichida, -cca 200 ml apa, -cca 2 linguri untdelemn, -sare, -piper(pt.file), -coriandru uscat,pudra(cam 1 lingurita), -curcuma(turmeric)cam 0,5 linguritacondimentul asta da culoare galbenanu are aroma puternica.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste putin;dupa aceea,se pun ardeii si dovleceii,felii.Se pune sare(cam 1/4 lingurita,sau dupa gust),coriandru si curcuma;se amesteca;se pune frisca lichida si apa.Se amesteca,se potriveste de sare si condimente(coriandru si curcuma).
Se niveleaza si se aranjeaza bucatile de peste,fara sa sa puna sos pe ele.
Inainte de folosire,pestele se curata bine,se pune apoi, in zeama si coaja a 2 lamii;se lasa cel putin 2 ore(eu il las de pe-o zi pe alta).
Dupa aceea se stoarce,in miini(nu se spala),se taie in bucati de cca 6/10,se dau cu putina sare si piper,se folosesc.
Dupa aceea,cratita se acopera cu folie si se pune pe foc(nu in cuptor),cca 25 minute.
Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie  cu cartofi taranesti in vas roman

Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman

Mod de preparare: Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele

14 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius prajit cu mujdei si mamaliga la microunde

Pangasius prajit cu mujdei si mamaliga la microunde

Se curata usturoiul, se piseaza si se freaca cu putin ulei pana incepe sa ia forma unei maioneze.

17 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iancu Lubita , 04 august 2013

    La felul cum arata, sigur e delicios! pup Cami si sa mai faci bunatati!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    Arata foarte foarte bine!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Asta e "kurkum"(turmeric):

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Super arata draga Camelia,felicitari pentru claritatea cu care le-ai prezentat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Un deliciu

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      F.f.delicios si nu prea are gust de peste.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Arata chiar foarte bine!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Cred ca este un preparat delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • -1 kg de file de peste(orice soi)
  • -2 ardei dulci
  • -0,5 kg dovlecel
  • -1 ceapa
  • -250-300 ml frisca lichida
  • -cca 200 ml apa
  • -cca 2 linguri untdelemn
  • -sare
  • -piper(pt.file)
  • -coriandru uscat,pudra(cam 1 lingurita)
  • -curcuma(turmeric)cam 0,5 linguritacondimentul asta da culoare galbenanu are aroma puternica.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata foarte foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu legume, la cuptor