FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Ingrediente

  • -1 kg de file de peste(orice soi)
  • -2 ardei dulci
  • -0,5 kg dovlecel
  • -1 ceapa
  • -250-300 ml frisca lichida
  • -cca 200 ml apa
  • -cca 2 linguri untdelemn
  • -sare
  • -piper(pt.file)
  • -coriandru uscat,pudra(cam 1 lingurita)
  • -curcuma(turmeric);cam 0,5 lingurita;condimentul asta da culoare galbena;nu are aroma puternica.

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste putin;dupa aceea,se pun ardeii si dovleceii,felii.Se pune sare(cam 1/4 lingurita,sau dupa gust),coriandru si curcuma;se amesteca;se pune frisca lichida si apa.Se amesteca,se potriveste de sare si condimente(coriandru si curcuma).

Se niveleaza si se aranjeaza bucatile de peste,fara sa sa puna sos pe ele.

Inainte de folosire,pestele se curata bine,se pune apoi, in zeama si coaja a 2 lamii;se lasa cel putin 2 ore(eu il las de pe-o zi pe alta).

Dupa aceea se stoarce,in miini(nu se spala),se taie in bucati de cca 6/10,se dau cu putina sare si piper,se folosesc.

Dupa aceea,cratita se acopera cu folie si se pune pe foc(nu in cuptor),cca 25 minute.

Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise