autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu peste

File de peste in sos de smantana si coniac.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Ingrediente
2 fileuri mari., 300 gr smantana., 3 linguri de coniac., 3 linguri mustar(pentru uns feliile de peste)., 1 lingura mustar frantuzesc(pentru sos)., 2 linguri de unt pentru prajit., 3 linguri de sos de rosii(pomodoro), 1 lingurita amestec de plante(menta,maghiran,plante aromatice,mix de plante uscate,etc,etc)., sare, si alte condimente dupa preferinte.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Se spala bine fileurile, se portioneaza,le dam cu mustar si sare,piper le punem pe o farfurie.Incingem 2 linguri de unt in tigaie de teflon si apoi adaugam feliile de file pentru prajit(eu le-am prajit cam 1 minut pe o parte si 1 minut pe partea cealalta).Le scoatem si le punem intr-o tava de yena peste care adaugam pe fiecare felie cate un strop de mustar frantuzesc din bobite.Sosul din tigaie il facem separat ca sa nu zdrobim fileurile de peste.Adaugam 300 gr smantana si 3 linguri de coniac,3 linguri sos pomodoro si amestecam energic ca sa nu se prinda.Acest sos rezultat il pun peste, pestele din tava si bagam tava la cuptor pentru 10-15 minute.Aceasta reteta am testat-o dupa reteta\'\'somon in sos\'\',eu nu am avut wiskey si am pus coniac,dar pot sa va spun ca a iesit un sos un deliciu.Alaturi de peste am avut garnitura piure de spanac cu un ochi de ou si mamaliguta.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste in sos de smantana si coniac." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PASTRAV LA GRATAR CU LEGUME SI CUS-CUS

PASTRAV LA GRATAR CU LEGUME SI CUS-CUS

Pastavul se curata si se spala bine.Apoi se scoate fileul.Se taie capul si cu un cutit bine ascutit,se

6 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Pestele prajit Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza

29 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Anca H. (Bucatar sef):

    Am pregatit reteta lui Carmen si a iesit delicios. Ca si garnitura la peste am facut orez cu ciuperci si brocoli. a iesit totul f bun. E o reteta buna.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    violet , 02 martie 2010

    imi place sosul.....foarte interesant

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    gustos....si bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Perfect!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Arata super dicarmencitta, ft frumos prezentata reteta, am salvat reteta ta, felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare. Reteta e super. Am asteptat cu sufletul la gura sa vad decizia juriului.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 09 august 2009

      E foarte apetisant, bun pestele cu mamaliga.

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      E maxim alcoolul cu orice mancare ..numai bucatarii flambeaza ..esti! Felicitari din partea mea

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Waw!!! ce pofta am. Super!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Mi-ati facu pofta .Imi place mult pestele.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Mi se pare o reteta foarte bunaaaa.... Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 2 fileuri mari.
  • 300 gr smantana.
  • 3 linguri de coniac.
  • 3 linguri mustar(pentru uns feliile de peste).
  • 1 lingura mustar frantuzesc(pentru sos).
  • 2 linguri de unt pentru prajit.
  • 3 linguri de sos de rosii(pomodoro)
  • 1 lingurita amestec de plante(menta,maghiran,plante aromatice,mix de plante uscate,etc,etc).
  • sare, si alte condimente dupa preferinte.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

violet

imi place sosul.....foarte interesant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
somon la gratar