autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

File de peste,prajit

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
-1 kg file de peste, -sare,piper(dupa gust_, -cca 4 linguri de faina, -1/2 lingurita de boia iute, -1/4 lingurita de ienibahar, -1 "lipie",felii, -zeama de lamiie,dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pestele se prajeste in toate tarile;difera,uneori,garniturile;in Romania se maninca,de obicei,cu mujdei,aici,de obicei,cu o salata de patrunjel(\"baqdonisie\";am pus reteta) si piine (lipie) prajita.
Fileul de peste spalat se lasa citeva ore,in frigider,cu zeama de lamiie;se scoate din marinata de lamiie,se stoarce(nu se spala),se taie bucati;se presara cu sare si piper,dupa gust.
Faina se mesteca cu boiaua si ienibaharul.Lipia se taie felii de cca 2/8 cm.
Bucatile de peste,se dau prin faina(amestecate cu boia si ienibahar),se prajesc in ulei fierbinte.
Dupa ce pestele s-a prajit,in acelasi ulei,se prajesc feliile de lipie.
Pestele se serveste fierbinte;la fel si feliile de lipie.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste,prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File  de peste la cuptor

File de peste la cuptor

Se spala bine fileurile,se aseaza in tava,se condimenteaza dupa gust.Se taie cubulete foarte mici

7 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste

1 vot    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Serban , 27 aprilie 2014

    Mi se pare exceptional!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Foarte gustos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Delicios si prezentat superb!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Camy, foarte interesante toate reţetele tale cu specific arab şi gustoase. Trebuie să aştept o dezlegare la peşte să pot să pregătesc şi eu reţeta ta. O să caut şi salata de pătrunjel. Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • -1 kg file de peste
  • -sare,piper(dupa gust_
  • -cca 4 linguri de faina
  • -1/2 lingurita de boia iute
  • -1/4 lingurita de ienibahar
  • -1 "lipie",felii
  • -zeama de lamiie,dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Caras cu lamaie si usturoi la cuptor