File de porc secuiesc cu mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • 500 g file de porc,
  • 1 conserva ciuperci intregi,
  • 1 kg mere (cu fibra groasa),
  • 1 ceapa,
  • 3 linguri zahar,
  • putina faina alba,
  • 150 ml smantana grasa,
  • praf de scortisoara,
  • sare, piper,
  • boia dulce,
  • unt/margarina

Mod de preparare

Taiem carnea de porc in felii medii, le tavalim in amestec de faina cu sare, piper si boia, dupa care le prajim in unt/margarina. Le scoatem, scurgem si pastram la cald. In aceeasi grasime calim ceapa maruntita si ciupercile, caramelizam zaharul si incorporam feliile de mere, amestecand continuu. Dupa intrepatrunderea acestora, parfumam cu praf de scortisoara si stingem cu smantana. Servim fileurile de porc cu acest sos delicios.

Sfaturi: daca ezitati in fata carnii de porc, puteti sa apelati la muschi de vitel sau piept de curcan, adaugand si putin cimbru sau oregano.

Recomandari: pentru o savoare suplimentara, serviti cu ceva jeleu de coacaze si zmeura, sau orice dulceata din fructe de padure. Este o combinatie divina! Renuntati la garnituri clasice, si serviti cu paine de casa sau baghete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise