autor:

costy1969

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

FILE DE PORC WELLINGTON

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
400 grame aluat foitaj, 800 grame muschi de porc, 400 grame ciuperci, 1 legatura patrunjel verde, 50 grame unt, 100 ml ulei masline, 4 linguri vermut, 50 grame faina, 1 galbenus de ou, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se spala,se taie fin,se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust,se calesc in jumatate din cantitatea de unt incins,10 minute la foc mic;

Cand scad bine,se adauga vermutul si se continua calirea cateva minute,dupa care se scot pe un platou ca sa se raceasca;

Se pune restul de unt in tigaie si se incalzeste,adaugandu-se fileul de porc si se rumeneste pe toate partile ,la foc viu,apoi se scoate si se lasa la racit;

Fileul de porc se condimenteaza cu sare si piper duap ce s-a racit;

Aluatul de foitaj se intinde pe o planseta,pe toata suprafata lui se pune amestecul de ciuperci,se presara patrunjel taiat marunt,pe jumatate din suprafata se aseaza fileul rumenit,se acopera complet cu foitajul,apasand marginile sa se lipeasca bine;

Se unge pe deasupra cu galbenus de ou batut cu doua linguri de apa,se aseaza in tava,se inteapa cu furculita,se da la cuptorul preincalizit si se coace 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PORC WELLINGTON" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita

Ceafa de porc inabusita

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din piept de pui

Tocanita din piept de pui

Se curata,se spala si se taie ceapa marunt, unde apoi intr-o ctratita se pune 3 lg de ulei se adaiga

8 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 grame aluat foitaj
  • 800 grame muschi de porc
  • 400 grame ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 grame unt
  • 100 ml ulei masline
  • 4 linguri vermut
  • 50 grame faina
  • 1 galbenus de ou
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciulama ca la bunica