autor:

costy1969

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

FILE DE PORC WELLINGTON

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
400 grame aluat foitaj, 800 grame muschi de porc, 400 grame ciuperci, 1 legatura patrunjel verde, 50 grame unt, 100 ml ulei masline, 4 linguri vermut, 50 grame faina, 1 galbenus de ou, sare,piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se spala,se taie fin,se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust,se calesc in jumatate din cantitatea de unt incins,10 minute la foc mic;

Cand scad bine,se adauga vermutul si se continua calirea cateva minute,dupa care se scot pe un platou ca sa se raceasca;

Se pune restul de unt in tigaie si se incalzeste,adaugandu-se fileul de porc si se rumeneste pe toate partile ,la foc viu,apoi se scoate si se lasa la racit;

Fileul de porc se condimenteaza cu sare si piper duap ce s-a racit;

Aluatul de foitaj se intinde pe o planseta,pe toata suprafata lui se pune amestecul de ciuperci,se presara patrunjel taiat marunt,pe jumatate din suprafata se aseaza fileul rumenit,se acopera complet cu foitajul,apasand marginile sa se lipeasca bine;

Se unge pe deasupra cu galbenus de ou batut cu doua linguri de apa,se aseaza in tava,se inteapa cu furculita,se da la cuptorul preincalizit si se coace 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PORC WELLINGTON" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 grame aluat foitaj
  • 800 grame muschi de porc
  • 400 grame ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 grame unt
  • 100 ml ulei masline
  • 4 linguri vermut
  • 50 grame faina
  • 1 galbenus de ou
  • sare,piper.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
sarmalute