autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

File de pui cu piure gratinat

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru marinarea puiului:, , 1 file de pui, 2 linguri ulei, 2 linguri vin, sare, piper, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita patrunjel uscat, 1 varf cutit busuioc uscat, 1 catel de usturoi, , Pentru piure:, , 4 cartofi potriviti, sare, unt, putin lapte, 2 linguri cascaval ras, 2 felii kaizer

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Puiul:
Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet.
Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul uscat, sare, piper dupa gust si catelul de usturoi curatat si taiat feliute.
Le amestecam bine, punem bucata de pui si il tavalim bine prin aceasta marinada.
Il acoperim si il lasam la frigider peste noapte.
A doua zi il scoatem din frigider, rupem o bucata de hartie de copt, asezam puiul pe hartie si il impaturim bine.
Il punem intr-o tava si il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25 de minute.
Piureul:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem intr-o cratita cu apa la fiert si cand incep sa clocoteasca presaram sare.
Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, punem putin lapte, unt, apoi ii zdrobim bine.
Ungem un vas mic de yena cu ulei.
Asezam piureul in vas, il nivelam, scoatem puiul din cuptor dupa cele 25 de minute, il punem peste piure si il apasam putin.
In jurul puiului punem kaizerul taiat bucatele, iar deasupra presaram cascavalul ras.
Dam vasul in cuptor, de data asta la o temperatura putin mai mare, pentru 15-20 de minute doar cat sa prinsa o usoara crusta.
Il scoatem cand este gata si se serveste cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu piure gratinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mici gratinati

Mici gratinati

Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru marinarea puiului:
  • 1 file de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1 varf cutit busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi potriviti
  • sare
  • unt
  • putin lapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 felii kaizer

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi Frantuzesti