autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

File de pui cu piure gratinat

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru marinarea puiului:, , 1 file de pui, 2 linguri ulei, 2 linguri vin, sare, piper, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita patrunjel uscat, 1 varf cutit busuioc uscat, 1 catel de usturoi, , Pentru piure:, , 4 cartofi potriviti, sare, unt, putin lapte, 2 linguri cascaval ras, 2 felii kaizer

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Puiul:
Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet.
Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul uscat, sare, piper dupa gust si catelul de usturoi curatat si taiat feliute.
Le amestecam bine, punem bucata de pui si il tavalim bine prin aceasta marinada.
Il acoperim si il lasam la frigider peste noapte.
A doua zi il scoatem din frigider, rupem o bucata de hartie de copt, asezam puiul pe hartie si il impaturim bine.
Il punem intr-o tava si il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25 de minute.
Piureul:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem intr-o cratita cu apa la fiert si cand incep sa clocoteasca presaram sare.
Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, punem putin lapte, unt, apoi ii zdrobim bine.
Ungem un vas mic de yena cu ulei.
Asezam piureul in vas, il nivelam, scoatem puiul din cuptor dupa cele 25 de minute, il punem peste piure si il apasam putin.
In jurul puiului punem kaizerul taiat bucatele, iar deasupra presaram cascavalul ras.
Dam vasul in cuptor, de data asta la o temperatura putin mai mare, pentru 15-20 de minute doar cat sa prinsa o usoara crusta.
Il scoatem cand este gata si se serveste cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu piure gratinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu gorgonzola

Rulouri de pui cu gorgonzola

Batem pieptul de pui ca pentru snitele, il saram si piperam. Pe fiecare felie de pui adaugam una

13 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu carnati si vinete

Friptura de porc cu carnati si vinete

Asezam toate ingredientele in tava,punem ulei,condimente,o cana de apa si...gata,punem tava in cuptor

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru marinarea puiului:
  • 1 file de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1 varf cutit busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi potriviti
  • sare
  • unt
  • putin lapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 felii kaizer

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de porc