File de Salau cu crusta de piure picant

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
File de Salau cu crusta de piure picant

Ingrediente

  • 2 bucati de file de salau
  • 220 g de sfecla rosie
  • 20 g de hrean
  • 200 g de cartofi
  • 200 g de mazare
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 portocala
  • 5 g curry
  • unt
  • 100 g de zahar pentru caramelizare
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 5 g nucsoara( pentru piureul de cartofi)

Mod de preparare

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le vom carameliza, in zaharul din tigaie, dupa ce se caramelizeaza se scop si se lasa in asteptare. Se ia o tava se unge cu ulei de masline se pune hartie de copt si se introduc cele trei rulouri care si ele la randul lor se vor unge cu ulei de masline, se lasa 15 minute la 180 de grade.

Dupa care scoatem rondelele de peste in care vom adauga piureul de mazare si piureul de sfecla, atat mazarea cat si sfecla se fierb separat, se scurge apa de la mazare se sareaza si se soteaza in unt, se trece prin sita se condimenteaza corespunzator, adaugam si un pic de curry si vom blenda. Sfecla dupa ce a fost fiarta(sau se gaseste prefiarta la Megaimage), se adauga un pic de hrean se sareaza si se va trage si ea un pic la tigaie in unt, se va amesteca bine, iar pentru a fi mai fina se va blenda, pentru a se obtine o pasta mai consistenta. Piureul de cartofi il face fiecare dupa metoda lui, dupa care vom trece la pragatirea preparatului.

Ultima bucata de fileu salau, se va trage la tigaie in unt 5-7 minute, pentru a nu fi cruda dupa care trecem la montarea preparatului, dupa cum urmeaza, in cele trei rulouri le umplem pe fiecare cu cate un alt piureu rezultat: sfecla, cartofi, mazare.

Luam ultima bucata de peste si asezam in straturi succesive:mazarea, sfecla si cartoful la final, luam fileul si in asezam deasupra rulourilor pe care le vom da la cuptor alte 15 minute, incercam inainte de a se lua de la cuptor.

Pentru aranjamentul de pe farfurie(covorasul) punem apa cu sare la fiert si introducem un morcov iar in alta cratioacioara un dovlecel, dar acesta se va introduce mult mai tarziu deoarece are alt timp de fierbere si o textura mult mai fina ca morcovul.

Dupa ce sunt fierte legumele se scot din apa se lasa sa se raceasca si se va taia foarte subtire si se va trece la realizarea aranjamentului, ca in imagine.

Se va aranja covorasul peste care adaugam pestele nostru, vom decora cu un stiks iar pentru a fi un preparat mai vesel vom desena in farfurie cu dressing de sfecla si portocala.

Portia este foarte mare de aceea m-am gandit si am facut portiile mai mici, decorand in mai multe feluri, am mai adaugat pentru dessign: o rosie cherry, o felie de dovlecel fiert, paste de orez coapte la cuptor si un alt dressing demi-glace.

Pofta Buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise