autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu peste

File de somon cu gulie

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
3 Bucati de file de somon.(Carrefour), 3 Linguri sos de soia., 1 Lingura de miere., 3 Gulii mai mici., 1 Bucatica ghimbir 10-15 gr.(proaspat- radacina)., 3 Linguri ulei de masline extravirgin., 200 gr ml supa de legume., 1 Lingura patrunjel tocat marunt., 1 limetta- coaja rasa., 1 Lingura susan.Sare, piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult,eu folosesc rozmarin,tarhon.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala si se sterge pestele cu servetel, ca sa nu aiba apa pe el.Se amesteca cele 3 linguri de soia cu mierea de albine si se stropeste somonul cu acest amestec si se lasa la frigider acoperit cel putin o ora.Se spala gulia si se taie in forma dorita.Se decojeste ghimbirul si se taie marunt..Se inginge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste gulia si ghimbirul pe ambele parti 3 minute.Se sareaza si se pipereaza peste care se adauga cele 200 ml de supa de legume si se lasa la inabusit 5 minute.Apoi se adauga in tigaie patrunjelul si coaja de la o limetta.Se aseaja somonul peste gulie si se mai lasa 5 minute la inabusit cu capac,la foc mic.Separat se prajeste susanul intr-o tigaie, fara niciun adaos.Se adauga peste peste.Separat pentru cine doreste se face si un mujdei cu iaurt in loc de apa.Reteta proprie.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon cu gulie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite! Curatam vinetele si dovleceii

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Macrou cu legume la Doubletta

Macrou cu legume la Doubletta

Se pune in tigaia adanca Doubletta pestele curatat si taiat bucati mari (fara cap si coada)impreuna

0 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 Bucati de file de somon.(Carrefour)
  • 3 Linguri sos de soia.
  • 1 Lingura de miere.
  • 3 Gulii mai mici.
  • 1 Bucatica ghimbir 10-15 gr.(proaspat- radacina).
  • 3 Linguri ulei de masline extravirgin.
  • 200 gr ml supa de legume.
  • 1 Lingura patrunjel tocat marunt.
  • 1 limetta- coaja rasa.
  • 1 Lingura susan.Sare
  • piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult,eu folosesc rozmarin,tarhon.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste ( file de merluciu)