autor:

Vladi

» » Mancaruri cu carne

File de somon cu piure de telina

Autor: Vladi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vladi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Ingrediente
- 500g file de somon ( proaspat ), - 500g telina, - 1 morcov, - 2 linguri de ulei de masline extravergin, - 1 ou, - 3 linguri de capere, - 1 ceapa rosie potrivita, - 3 linguri de smantana ( cea mai grasa ), - verdeturi italiene dupa gust, - sare si piper dupa gust, - 1/2 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Carnea se lasa la scurs si se inveleste cu proasaope de hartie.
2. Telina si morcovul se toaca marunt si se pun in blendar impreuna cu oul, smantana, uleiul de masline, condimentele.
Consistenta piureului se poate regla din cantitatea de sare pe care o puneti peste telina inainte sa o dati in blender.
3. La final adaugati in piure ceapa rosie tocata foarte marunt si caperele
4. Intr-o tigaie incingeti restul de ulei ramas, puneti fileul de somon si preparatil pana cand formeaza o crusta aurie. Condimentati dupa gust si puneti si lamaie.
La acest preparat recomand si servirea unui sos menuet si un vin alb demisec.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon cu piure de telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cuib de vasole verde cu piept de pui si legume,trase la tigaie

Cuib de vasole verde cu piept de pui si legume,trase la tigaie

1.Se trage fasolea verde la tigaie intr-o picatura de ulei de masline,timp de cca 10 min,la inceput

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs.

3 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Foarte sanatos!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Mamă, ce bun e, ce fin cu piure de ţelină! Arome!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Un meniu sanatos si deosebit de gustos ! Imi place mult , somonul si sant convinsa ca e delicios alaturi de piureul de telina. Voi incerca reteta. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 500g file de somon ( proaspat )
  • - 500g telina
  • - 1 morcov
  • - 2 linguri de ulei de masline extravergin
  • - 1 ou
  • - 3 linguri de capere
  • - 1 ceapa rosie potrivita
  • - 3 linguri de smantana ( cea mai grasa )
  • - verdeturi italiene dupa gust
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Vladi
Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

1. Se pregatesc foile de varza pt sarmale, se toaca restul de varza ramasa fideluta. 2. Toata carnea

4 voturi    2 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Omleta pe pat de bacon cu parmezan

Omleta pe pat de bacon cu parmezan

1. Se bat ouale si se pune sare, piper, verdeturile de provence si o lingura de parmezan proaspat

4 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Pui gorgonzola cu ciuperci

Pui gorgonzola cu ciuperci

1. Intr-un wok se pun ciupercile taiate pestisor cu putina sare. Se lasa cca. 10 minute la foc mediu,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Piept de pui cu sote de ghebe