Stropim pestele cu suc de lamaie,saram si piperam .Decongelam aluatul.Inmuiem chifla in lapte caldut.
Fierbem vinul impreuna cu 250 ml apa,boabele de piper si dafinul.Fierbem somonul 10 minute in acest amestec.
Stoarcem chifla si o amestecam cu crema de branza si cu vermutul,apoi pasam pana devine o pasta ca un piure.Tocam verdeata si o punem in crema de branza,apoi saram si piperam dupa gust.
Asezam foile de aluat una peste cealalta si le intindem in mod egal,astfel incat somonul sa poata sa stea bine inauntru.Ungem cu crema de branza foietajul,apoi asezam pestele deasupra.Separam albusul de galbenus si ungem cu albus marginile aluatului.Impachetam pestele in aluat si presam putin marginile aluatului ptr. a se lipi.Cu galbenusul ungem aluatul pe deasupra si dam pestele apoi 30 minute la rece.
Asezam apoi pestele intr-o tava unsa si dam la cuptor 20 minute.Dupa cele 20 minute scoatem pestele pe un platou pe care-l putem orna cu frunzulite de patrunjel si rosii mici taiate in opt.
Somonul se mai poate servi alaturi de un sos de smantana in care adaugam si verdeata tocata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii