File de somon in foietaj

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g foietaj congelat
  • 1 chifla
  • 100ml lapte
  • 600g file de somon
  • 3 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 150g crema de branza
  • 1 lingura vermut
  • marar
  • patrunjel
  • 1 ou

Mod de preparare

Stropim pestele cu suc de lamaie,saram si piperam .Decongelam aluatul.Inmuiem chifla in lapte caldut.

Fierbem vinul impreuna cu 250 ml apa,boabele de piper si dafinul.Fierbem somonul 10 minute in acest amestec.

Stoarcem chifla si o amestecam cu crema de branza si cu vermutul,apoi pasam pana devine o pasta ca un piure.Tocam verdeata si o punem in crema de branza,apoi saram si piperam dupa gust.

Asezam foile de aluat una peste cealalta si le intindem in mod egal,astfel incat somonul sa poata sa stea bine inauntru.Ungem cu crema de branza foietajul,apoi asezam pestele deasupra.Separam albusul de galbenus si ungem cu albus marginile aluatului.Impachetam pestele in aluat si presam putin marginile aluatului ptr. a se lipi.Cu galbenusul ungem aluatul pe deasupra si dam pestele apoi 30 minute la rece.

Asezam apoi pestele intr-o tava unsa si dam la cuptor 20 minute.Dupa cele 20 minute scoatem pestele pe un platou pe care-l putem orna cu frunzulite de patrunjel si rosii mici taiate in opt.

Somonul se mai poate servi alaturi de un sos de smantana in care adaugam si verdeata tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise