autor:

motosca mariana

» » Mancaruri cu peste

File de somon la gratar si garnitura de legume nature

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
file de somon 500gr, sare, piper, ulei de masline, garnitura, cartofi 200gr, morcovi 300gr, unt 30gr, patrunjel verde, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Fileul se transeaza si se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu ulei si se aseaza pe grillul incins. Atentie, se intoarce o singura data. Asa ca aveti destula rabdare sa se faca bine pe o parte abia atunci intoarceti.



Legumele se curata se spala se taie rondele sau cuburi si se fierb in apa cu sare (fiecare separat). Se strecoara, se adauga in tigaie dupa ce ati topit untul, le sotati foarte putin avand grija sa nu se sfarime. Adaugati sare si piper dupa gust. Se serveste cu lamaie si patrunjel verde tocat.



Puteti folosi si sosul alfredo.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon la gratar si garnitura de legume nature" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu creveti

Merluciu cu creveti

Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un

57 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Felicitari! Ai nota maxima!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Foarte frumos, ornat minunat, imi place sa vad culori vii in farfurie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Somonul este o bunatate.Prezentarea ta este superba,felicitari,ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Un deliciu

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Frumos, frumos, somonul e pestele cu cea mai mare cerere in restaurante.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Frumos si sanatos!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Felicitari, Mariana, pentru aranjamentul estetic si fotografiile foarte reusite. Mancarea cu peste, indeosebi cel oceanic, e foarte sanatoasa iar la noi se mananca cu placere. Si noi pregatim la fel pestele la gratar cu legume. Singura diferenta e ca la peste folosim mai ales marar, in loc de patrunjel. Ar trebui sa invatam si copii sa prefere pestele si nu carnea de porc. Nu cunosc sosul "Alfredo", la noi in Austria nu am vazut dar o sa caut, poate ca l-as putea pregati si acasa, daca as avea reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Arata minunat si cred ca este foarte gustos...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Felicitari pentru aranjament. Arata foarte bine!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Interesante retete, imi plac si fotografiile. Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Ca de obicei, nota 10!Ai toata admiratia mea.Sincer.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Ai nota maxima!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor