autor:

» » Mancaruri cu peste

File e rechin cu portocale

Autor: Madalina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
file/cotlet de rechin, 2 portocale, 1/2 lamaie, 3-4 catei de usturoi, frunze de busuioc verde (optional), cateva boabe de coriandru, ulei, orez cu legume in bulion (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cotletul dezghetat se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Fileurile se rumenesc usor, pe ambele parti, si se scot din tigaie cand prind o crusta galbuie.
Taieti o portocala felii mai groase si rumeniti-le in aceeasi tigaie in care s-a prajit rechinul.Se scot intr-un vas de yena.
Peste ele,se presara un praf de sare, foarte putin piper, cateva boabe de coriandru, apoi se aseaza deasupra fileurile de peste. In tava, turnam sucul de la o portocala, catei de usturoi taiati marunt si un strop de zeama de lamaie.Lasam la cuptor timp de zece minute, si la final presaram deasupra un praf de busuioc la plic.
Se prepara orezul cu legume in bulion timp de zece minute intr-o tigaie cu putin ulei.
Se serveste fierbinte, cu frunze de busuioc verde
Daca ti-a placut reteta noastra "File e rechin cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Şi eu cred că e tare bun!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Arata bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Cred ca este tare delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • file/cotlet de rechin
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • frunze de busuioc verde (optional)
  • cateva boabe de coriandru
  • ulei
  • orez cu legume in bulion (optional)

Raporteaza reteta

Crystyna (Chef de cuisine)

Şi eu cred că e tare bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon prajit cu salata