autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File e rechin cu portocale

Autor: Madalina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
file/cotlet de rechin, 2 portocale, 1/2 lamaie, 3-4 catei de usturoi, frunze de busuioc verde (optional), cateva boabe de coriandru, ulei, orez cu legume in bulion (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cotletul dezghetat se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Fileurile se rumenesc usor, pe ambele parti, si se scot din tigaie cand prind o crusta galbuie.
Taieti o portocala felii mai groase si rumeniti-le in aceeasi tigaie in care s-a prajit rechinul.Se scot intr-un vas de yena.
Peste ele,se presara un praf de sare, foarte putin piper, cateva boabe de coriandru, apoi se aseaza deasupra fileurile de peste. In tava, turnam sucul de la o portocala, catei de usturoi taiati marunt si un strop de zeama de lamaie.Lasam la cuptor timp de zece minute, si la final presaram deasupra un praf de busuioc la plic.
Se prepara orezul cu legume in bulion timp de zece minute intr-o tigaie cu putin ulei.
Se serveste fierbinte, cu frunze de busuioc verde
Daca ti-a placut reteta noastra "File e rechin cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Reteta aceasta se poate face cu orisice fel de peste,eu o am de la tatal meu ce a muncit intro pescarie

7 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Orez cu creveti

Orez cu creveti

Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste in 3,4 linguri de ulei de masline pana prinde culoare.Se

34 voturi    4 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Şi eu cred că e tare bun!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Arata bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Cred ca este tare delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • file/cotlet de rechin
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • frunze de busuioc verde (optional)
  • cateva boabe de coriandru
  • ulei
  • orez cu legume in bulion (optional)

Raporteaza reteta

Crystyna (Chef de cuisine)

Şi eu cred că e tare bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)