autor:

ILIKETOCOOK

» » Mancaruri cu peste

File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

Autor: ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
~250 gr orez, 3-4 bucati de peste file pangasius, delikat knorr, 1 cub knorr-legume, 1 cub knorr-gaina sau pui, ulei pentru prajit, faina, folie aluminiu

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Pestele trebuie sa fie dezghetat bine.Fiecare bucata se taie in 2 sau 3 bucatele.Apoi se presara delikat pe fiecare bucata de peste.Intre timp se pune la fiert apa pentru orez,cam 2 cani de apa pentru aceasta cantitate de orez.In orezul care fierbe se pun ambele cuburi de la knorr .Orezul se fierbe in cateva clocote ,apoi se ia de pe foc ,se acopera cu un capac si se lasa asa cam 20 minute.Luam apoi pestele,il dam prin faina si il prajim pe ambele parti doar cat prinde crusta aceea putin maronie,nu l lasam sa se prajeasca in totalitate.Se ia apoi o tava ca pentru friptura sau cred ca se poate folosi si un vas de yena,se unge cu ulei si se intinde orezul pe toata suprafata tavii.Se ia pestele prajit si se pune peste orez incat sa acopere toata suprafata tavii.Apoi mai turnati ~ 1 cana de apa peste continutul tavii ,puneti folia stransa bine pe marginile tavii si bagati la cuptor ,la maxim 170 grade,pentru ~ 40-50 minute.Cand serviti se poate portiona exact ca o bucata de placinta,fara ca orezul sa se imprastie.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Trebuie sa fie bun, dar cam multe adaosuri...

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • ~250 gr orez
  • 3-4 bucati de peste file pangasius
  • delikat knorr
  • 1 cub knorr-legume
  • 1 cub knorr-gaina sau pui
  • ulei pentru prajit
  • faina
  • folie aluminiu

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie bun, dar cam multe adaosuri...

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti Saganaki