autor:

husni

» » Fripturi

FILE VIENEZ(rulada din chiftea, umpluta cu oua fierte)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Ingrediente
-500 g carne de vita, -100 g franzela, -1/2 ardei rosu, -1/2 ardei verde, -1-2 ardei iute, -1 rosie, -1 ou crud, -5-6 catei de usturoi, -1 lingurita cu virf,marar tocat, -1 lingurita, rasa,cimbru,pudra, -sare,piper, -4 oua fierte, -cca 2 linguri ulei de masline(sau untdelemn)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Carnea se da prin masina de tocat(de 2 ori),impreuna cu
ceapa(prajita putin si racita)si franzela inmuiata in apa si stoarsa bine.
Ardeiul rosu se taie f.mic;la fel ardeiul verde,ardeiul iute,rosia(fara coaja).Usturoiul se bate.Se pun,apoi, peste carne.Se adauga si mararul,cimbrul,oul crud,sare si piper;se amesteca totul f bine;se potriveste de sare si piper.
Pe o tava lunguiata se pune hirtie de copt;pe hirtia de copt(neunsa),se pune 1/2 din compozitia de carne;se preseaza,se face un santulet,in care se pun ouale fierte.Peste oua se pune a 2-a jumatate de carne;se preseaza si cu mina,umeda se rotunjeste putin;se unge,pe urma,tot cu mina,cu 1-2 linguri ulei .
Se da la cuptor la cca250 grade;cind fierbe(cca 20 minute),se face focul mic(cca180 grade),se lasa cam o ora;(cind fierbe,se observa ca grasimea din carne,iese)
cind e gata,se lasa sa se raceasca,putin,apoi se taie in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE VIENEZ(rulada din chiftea, umpluta cu oua fierte)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura pentru Paste

Friptura pentru Paste

Spalam pulpele le curatam le crestam apoi le asezam in tava le dam cu sare si toate celalalte condimente

4 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Pulpe de pui impanate cu verdeturi

Pulpe de pui impanate cu verdeturi

Se taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt.Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste

6 voturi    17 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Trache Constanta , 23 mai 2014

    prin anii 70 fileul vienez nu avea incluse oua fierte in mijloc.ne dadea la cantina mai ales cu garnitura de varza murata calita sau cum iti place(fiarta poate).cu ouale fierte devine deodata un preparat festiv.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    O rulada minunata si eu obisnuiesc sa pregatesc!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    O grozavie!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Foarte buna reteta si ai avut o idee foarte buna de a folosi hartia de copt; se scoate mai usor din tava.Eu o prepar cu ceapa in loc de usturoi si pun in compozitie un ou si un galbenus; albusul de la al doilea ou il bat spuma si ung rulada de carne cu el.Am sa incerc si reteta ta cu usturoi si ardei; este si foarte decorativa. Felicitari,Mihaela

    • Fara foto

      husni , 19 octombrie 2009

      Multumesc !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      E foarte bună şi dietetică. Se renunţă la prăjeală!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      foarte buna reteta,un fel de cozonac din carne sau drob la tava.felicitari.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Toate retetele sunt ok!

    • Fara foto

      husni , 21 iulie 2009

      Asa e,e f. buna !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Foarte bun

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Chiar imi place ideea.Cred ca este f. buna aceasta rulada din chiftea si mult mai dietetica.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne de vita
  • -100 g franzela
  • -1/2 ardei rosu
  • -1/2 ardei verde
  • -1-2 ardei iute
  • -1 rosie
  • -1 ou crud
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 lingurita cu virf,marar tocat
  • -1 lingurita
  • rasa,cimbru,pudra
  • -sare,piper
  • -4 oua fierte
  • -cca 2 linguri ulei de masline(sau untdelemn)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

O rulada minunata si eu obisnuiesc sa pregatesc!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc cu carnati la gratar