autor:

motosca mariana

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Filet mignon cu garnitura de sote de ciuperci

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
antricot sau muschi de vita 800gr, ceapa 300gr, ciuperci 500gr, ardei gras 1 buc, faina, unt, ulei, sare, piper, ustoroi 1 catel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, spala si se taie julien. Se pune la calit in unt. Carnea de vita se transeaza, se bat si se trec prin faina. Se pun la prajit peste ceapa rumenita si se lasa la foc domol. Se intorc bucatile si se mai lasa sa se rumeneasca.



Se adauga putina supa si se continua cu inabusire pina ce acestea sunt gata, apoi se asezoneaza cu sare si piper. Ciupercile se spala, se taie in felii si se soteaza in ulei impreuna cu ardeiul curatat si taiat fisii. Se condimenteaza cu sare, piper, iar catelul se zdrobeste si se adauga peste ciuperci. Pentru fileul mignon avem nevoie de o ceapa pe care o taiem rondele fine, o desfacem cerculete, o trecem prin faina apoi o rumenim in tigaie cu ulei. O punem deasupra preparatului cind servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Filet mignon cu garnitura de sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Tocam carnea impreuna cu patrunjelul, ceapa si painea nestoarsa de apa, la care adaugam sare si piper

2 voturi    3 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu apa

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Foarte interesanta reteta , Eu il pregatesc din muschiulet de pe spate( vrabioara) si il las gros cam de 2,5 cm. Avantajul de a trai in tarile arabe e ca avem ulei de masline din plin la dispozitie. Nu bat carnea doar o sarez , piparez si o frec cu putin ulei de masline. Apoi prajesc muschiuletul pe aragaz in ulei de masline pana isi schimba culoarea si il mai pun cca 10 minute in cuptor. Sosul il fac separat. Foarte frumoasa prezentarea ta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Arata f. bine, imi place cum prezinti preparatele.

  • Fara foto

    gigi gogu , 04 ianuarie 2010

    Draga Mariana ,acesta nu este filet mignon,acesta se face doar din muschiulet de vita ,in nici un caz cu faina ,si in nici un caz nu se bate carnea .Cred` ca e foarte grav ca se induc erori in rindul cititorilor,,,mai dati un search pe google

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Arata foarte bine..., cred ca este o bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Nota 10 cu felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Sunt curioasa cum ai facut sosul,draga Mariana?am sa-ti dau mesaj,vreau si eu sa fac asa,filet mignon.Multumesc,te pup.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Ai cea mai frumoasa prezentare de pe acest site, 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta , Eu il pregatesc din muschiulet de pe spate( vrabioara) si il las gros cam de 2,5 cm. Avantajul de a trai in tarile arabe e ca avem ulei de masline din plin la dispozitie. Nu bat carnea doar o sarez , piparez si o frec cu putin ulei de masline. Apoi prajesc muschiuletul pe aragaz in ulei de masline pana isi schimba culoarea si il mai pun cca 10 minute in cuptor. Sosul il fac separat. Foarte frumoasa prezentarea ta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Carbonada (mancare flamanda din carne de vita)