autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

FILET MIGNON DIN MUSCHI DE VACA

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII :, - muschi de vaca - 0.600 kg, - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg, - sare, piper, - ulei de masline - 0.100 L, - cartofi - 1.000 kg, - legume congelate ( morcovi, broccoli ) - 0.300 kg, - unt - 0.150 kg, - lamaie - 0.100 kg, - patrunjel - 0.030 kg, - ciuperci champignon - 0.080 kg

Dificultate: Medie Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vita se portioneaza in 8 transe ( cate 2 la o portie )( filet mignon vine din franceza, insemnand transe taiate din capatul muschiului de vaca ) , se bardeaza ( se inveleste pe margini ) cu felii subtiri de bacon ( bcare se pot prinde apio cu scobitori, pt. a se evita desprinderea lor la gatire ), se aromeaza cu sare, piper , se unge cu ulei de masline si se prepara pe gratar, pe o parte si pe alta .
Cartofii se curata, se spala , se taie ca pentru prajit si se prajesc in ulei.
Legumele congelate se fierb in apa cu sare, de consistenta crocanta ( mai tari ).
Din unt se prepara UNT MAITRE D\'HOTEL , adica se amesteca unt alifiat(topit ), suc de lamaie , sare si patrunjel tocat. Acest tip de unt se foloseste la preparatele la gratar.
Ca decor se pot folosi ciuperci gatite pe gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILET MIGNON DIN MUSCHI DE VACA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigarui de pui

Frigarui de pui

- tăiem și condimentăm carnea, ardeiul gras, roșiile și ceapa. Curățăm ciupercile. - le

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adi , 09 noiembrie 2009

    F bun !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Foarte interesanta reteta, cred ca e ft buna!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Multumesc pentru articol, am mai invatat ceva''Unt Maitre D'Hotel''o chestie buna pentru viitorul meu in bucatarie.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII :
  • - muschi de vaca - 0.600 kg
  • - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg
  • - sare
  • piper
  • - ulei de masline - 0.100 L
  • - cartofi - 1.000 kg
  • - legume congelate ( morcovi
  • broccoli ) - 0.300 kg
  • - unt - 0.150 kg
  • - lamaie - 0.100 kg
  • - patrunjel - 0.030 kg
  • - ciuperci champignon - 0.080 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

Adi

F bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parizer de porc cu praz