Fileuri de cod cu orez si dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de cod (a 150 g),
  • zeama de la o lamaie,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • 4 rosii,
  • 250 g Mozzarella,
  • 1 legatura busuioc verde,
  • sare,
  • 80 g cascaval ras,
  • 200 g orez prefiert (parboiled - se gaseste in toate magazinele),
  • 1 dovlecel mic,
  • 2 tulpini de praz,
  • piper.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200°C, se spala fileurile de peste cu apa rece, se zvanta si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline.

Se spala rosiile, se sterg si se taie felii de aceeasi grosime. Mozzarella se taie si ea felii, iar frunzulitele de busuioc se aleg dupa ce acesta a fost spalat si zvantat.

Se unge o forma de budinca cu uleiul ramas, se aseaza in ea fileurile de peste si peste ele feliile de rosii si de Mozzarella. Se presara cu putina sare si cascaval ras si se lasa 20 de minute in cuptorul incins, sa se gratineze.

Se fierbe orezul in apa cu sare, se amesteca cu dovlecelul si prazul curatate si tocate marunt si se condimenteaza cu sare si piper.

Se aseaza fileurile impreuna cu orezul pe un platou, se garnisesc cu cateva frunzulite de busuioc si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise