autor:

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de cod cu orez si dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de cod (a 150 g), , zeama de la o lamaie, , 6 linguri ulei de masline, , 4 rosii, , 250 g Mozzarella, , 1 legatura busuioc verde, , sare, , 80 g cascaval ras, , 200 g orez prefiert (parboiled - se gaseste in toate magazinele), , 1 dovlecel mic, , 2 tulpini de praz, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200°C, se spala fileurile de peste cu apa rece, se zvanta si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline.
Se spala rosiile, se sterg si se taie felii de aceeasi grosime. Mozzarella se taie si ea felii, iar frunzulitele de busuioc se aleg dupa ce acesta a fost spalat si zvantat.
Se unge o forma de budinca cu uleiul ramas, se aseaza in ea fileurile de peste si peste ele feliile de rosii si de Mozzarella. Se presara cu putina sare si cascaval ras si se lasa 20 de minute in cuptorul incins, sa se gratineze.
Se fierbe orezul in apa cu sare, se amesteca cu dovlecelul si prazul curatate si tocate marunt si se condimenteaza cu sare si piper.
Se aseaza fileurile impreuna cu orezul pe un platou, se garnisesc cu cateva frunzulite de busuioc si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de cod cu orez si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de cod (a 150 g)
  • zeama de la o lamaie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 250 g Mozzarella
  • 1 legatura busuioc verde
  • sare
  • 80 g cascaval ras
  • 200 g orez prefiert (parboiled - se gaseste in toate magazinele)
  • 1 dovlecel mic
  • 2 tulpini de praz
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Salau bonne femme