Fileuri de cod cu sos verde

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cod,
  • 1 lamaie stoarsa,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 foaie de dafin,
  • 3 linguri faina,
  • 30 cl lapte,
  • 7 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Puneti pe foc, intr-o cratita, fileurile de cod acoperite cu lapte, adaugati foaia de dafin si lasati-le sa fiarba, pana ce da laptele in clocot. Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca.

Scurgeti fileurile si zvantati-le cu hartie absorbanta.

Preparati sosul: curatati ceapa si tocati-o marunt. Presati usturoiul (curatat) si taiati cu foarfeca patrunjelul verde. Puneti toate ingredientele intr-un bol, adaugati 6 linguri cu ulei de masline si jumatate din zeama de lamaie. Sarati (usor) si piperati si asezati bolul pe baie de apa ca sa se incalzeasca putin sosul.

Dati fileurile de cod prin faina si prajiti-le, pe ambele parti, in restul de ulei incins. Presarati peste ele putin piper, stropiti-le cu zeama de lamaie ramasa si serviti-le calde, cu sosul alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise