autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de cod cu sos verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cod, , 1 lamaie stoarsa, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 legatura patrunjel verde, , 1 foaie de dafin, , 3 linguri faina, , 30 cl lapte, , 7 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti pe foc, intr-o cratita, fileurile de cod acoperite cu lapte, adaugati foaia de dafin si lasati-le sa fiarba, pana ce da laptele in clocot. Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca.
Scurgeti fileurile si zvantati-le cu hartie absorbanta.
Preparati sosul: curatati ceapa si tocati-o marunt. Presati usturoiul (curatat) si taiati cu foarfeca patrunjelul verde. Puneti toate ingredientele intr-un bol, adaugati 6 linguri cu ulei de masline si jumatate din zeama de lamaie. Sarati (usor) si piperati si asezati bolul pe baie de apa ca sa se incalzeasca putin sosul.
Dati fileurile de cod prin faina si prajiti-le, pe ambele parti, in restul de ulei incins. Presarati peste ele putin piper, stropiti-le cu zeama de lamaie ramasa si serviti-le calde, cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de cod cu sos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul

15 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cod
  • 1 lamaie stoarsa
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri faina
  • 30 cl lapte
  • 7 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cod in crusta de mac