autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de cod cu sos verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cod, , 1 lamaie stoarsa, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 legatura patrunjel verde, , 1 foaie de dafin, , 3 linguri faina, , 30 cl lapte, , 7 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti pe foc, intr-o cratita, fileurile de cod acoperite cu lapte, adaugati foaia de dafin si lasati-le sa fiarba, pana ce da laptele in clocot. Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca.
Scurgeti fileurile si zvantati-le cu hartie absorbanta.
Preparati sosul: curatati ceapa si tocati-o marunt. Presati usturoiul (curatat) si taiati cu foarfeca patrunjelul verde. Puneti toate ingredientele intr-un bol, adaugati 6 linguri cu ulei de masline si jumatate din zeama de lamaie. Sarati (usor) si piperati si asezati bolul pe baie de apa ca sa se incalzeasca putin sosul.
Dati fileurile de cod prin faina si prajiti-le, pe ambele parti, in restul de ulei incins. Presarati peste ele putin piper, stropiti-le cu zeama de lamaie ramasa si serviti-le calde, cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de cod cu sos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Surimi cu garnitura de orez

Surimi cu garnitura de orez

Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un

10 voturi    7 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cod
  • 1 lamaie stoarsa
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri faina
  • 30 cl lapte
  • 7 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Scoici cu legume-Wok