Codul Atlantic este un peşte de apă sărată, foarte popular, cu carnea albă, densă, aroma uşoară şi conţinut scăzut de grăsimi.
Acest peşte este foarte apreciat şi pentru uleiul pe care îl produce ficatul, bogat în Omega 3, din care se prepară suplimente nutritive, benefice pentru sănătate.
Fileurile de cod se trec sub jetul de apa rece ,se usuca pe prosoape de hartie,se taie pe jumatate, se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se vor trece printr-un amestec de faina si pesmet, prin ouale batute cu sare, piper si condimente, din nou prin faina si pesmet , dupa care se vor tine cca 15-20 de minute la frigider.
Se prajesc pana se rumenesc cca 4-5 min pe fiecare parte in unt si ulei de masline extravirgin incins in prealabil si se scot pe un prosop de hartie .
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii