Codul Atlantic este un peşte de apă sărată, foarte popular, cu carnea albă, densă, aroma uşoară şi conţinut scăzut de grăsimi.
Acest peşte este foarte apreciat şi pentru uleiul pe care îl produce ficatul, bogat în Omega 3, din care se prepară suplimente nutritive, benefice pentru sănătate.
Fileurile de cod se trec sub jetul de apa rece ,se usuca pe prosoape de hartie,se taie pe jumatate, se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se vor trece printr-un amestec de faina si pesmet, prin ouale batute cu sare, piper si condimente, din nou prin faina si pesmet , dupa care se vor tine cca 15-20 de minute la frigider.
Se prajesc pana se rumenesc cca 4-5 min pe fiecare parte in unt si ulei de masline extravirgin incins in prealabil si se scot pe un prosop de hartie .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii