autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de crap cu risotto

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g), , 2 linguri zeama de lamaie, , piper alb., Pentru risotto: 1 ceapa, , 40 g unt, , 125 g orez cu bobul lung, , 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa), , sare,, mirodenii (dupa gust), , 1 varf de cutit sofran, , 3 rosii, , 1/2 lingurita salvie maruntita., In plus: 1 lingura faina, , 2 oua batute, , 80 g unt, , 1 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Pentru risotto: se caleste ceapa tocata in untul incins, pana ce devine sticloasa, se adauga orezul zvantat si se prajeste, si el, circa 5 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de carne (fierbinte), se adauga mirodeniile, sofranul si sarea si se fierbe 20 de minute, acoperit, la foc mic, pana ce se inmoaie si se umfla. In ultimele 10 minute, se incorporeaza rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.
Se sareaza fileurile de crap, se dau prin faina si ou, se presara cu salvia maruntita si se prajesc in untul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun peste orezul cu rosii si se servesc calde, presarate cu codite de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de crap cu risotto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Mai intai preparam marinata, amestecand foarte bine ingredientele enumerate mai sus. Apoi trecem

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Crap la gratar cu cartofi copti si cascaval ras

Crap la gratar cu cartofi copti si cascaval ras

Mod de preparare: Curatam si spalam cartofii,apoi ii vom pune in tava yena, ii vom asezona cu condimentele

7 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • piper alb.
  • Pentru risotto: 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 125 g orez cu bobul lung
  • 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa)
  • sare,
  • mirodenii (dupa gust)
  • 1 varf de cutit sofran
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita salvie maruntita.
  • In plus: 1 lingura faina
  • 2 oua batute
  • 80 g unt
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste alb in folie