Se spala fileurile de peste sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Pentru risotto: se caleste ceapa tocata in untul incins, pana ce devine sticloasa, se adauga orezul zvantat si se prajeste, si el, circa 5 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de carne (fierbinte), se adauga mirodeniile, sofranul si sarea si se fierbe 20 de minute, acoperit, la foc mic, pana ce se inmoaie si se umfla. In ultimele 10 minute, se incorporeaza rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.
Se sareaza fileurile de crap, se dau prin faina si ou, se presara cu salvia maruntita si se prajesc in untul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun peste orezul cu rosii si se servesc calde, presarate cu codite de ceapa verde taiate rondele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii