Fileuri de crap cu risotto

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g),
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • piper alb.
  • Pentru risotto: 1 ceapa,
  • 40 g unt,
  • 125 g orez cu bobul lung,
  • 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa),
  • sare,
  • mirodenii (dupa gust),
  • 1 varf de cutit sofran,
  • 3 rosii,
  • 1/2 lingurita salvie maruntita.
  • In plus: 1 lingura faina,
  • 2 oua batute,
  • 80 g unt,
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.

Pentru risotto: se caleste ceapa tocata in untul incins, pana ce devine sticloasa, se adauga orezul zvantat si se prajeste, si el, circa 5 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de carne (fierbinte), se adauga mirodeniile, sofranul si sarea si se fierbe 20 de minute, acoperit, la foc mic, pana ce se inmoaie si se umfla. In ultimele 10 minute, se incorporeaza rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.

Se sareaza fileurile de crap, se dau prin faina si ou, se presara cu salvia maruntita si se prajesc in untul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun peste orezul cu rosii si se servesc calde, presarate cu codite de ceapa verde taiate rondele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc