autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de crap cu risotto

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g), , 2 linguri zeama de lamaie, , piper alb., Pentru risotto: 1 ceapa, , 40 g unt, , 125 g orez cu bobul lung, , 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa), , sare,, mirodenii (dupa gust), , 1 varf de cutit sofran, , 3 rosii, , 1/2 lingurita salvie maruntita., In plus: 1 lingura faina, , 2 oua batute, , 80 g unt, , 1 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Pentru risotto: se caleste ceapa tocata in untul incins, pana ce devine sticloasa, se adauga orezul zvantat si se prajeste, si el, circa 5 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de carne (fierbinte), se adauga mirodeniile, sofranul si sarea si se fierbe 20 de minute, acoperit, la foc mic, pana ce se inmoaie si se umfla. In ultimele 10 minute, se incorporeaza rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.
Se sareaza fileurile de crap, se dau prin faina si ou, se presara cu salvia maruntita si se prajesc in untul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun peste orezul cu rosii si se servesc calde, presarate cu codite de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de crap cu risotto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau de primavara

Salau de primavara

Se curata salaul de piele si se taie in bucati potrivite, se presara sare si piper peste ele si se

11 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor

Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor

Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • piper alb.
  • Pentru risotto: 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 125 g orez cu bobul lung
  • 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa)
  • sare,
  • mirodenii (dupa gust)
  • 1 varf de cutit sofran
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita salvie maruntita.
  • In plus: 1 lingura faina
  • 2 oua batute
  • 80 g unt
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Saramura de crap