autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de crap cu risotto

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g), , 2 linguri zeama de lamaie, , piper alb., Pentru risotto: 1 ceapa, , 40 g unt, , 125 g orez cu bobul lung, , 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa), , sare,, mirodenii (dupa gust), , 1 varf de cutit sofran, , 3 rosii, , 1/2 lingurita salvie maruntita., In plus: 1 lingura faina, , 2 oua batute, , 80 g unt, , 1 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Pentru risotto: se caleste ceapa tocata in untul incins, pana ce devine sticloasa, se adauga orezul zvantat si se prajeste, si el, circa 5 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de carne (fierbinte), se adauga mirodeniile, sofranul si sarea si se fierbe 20 de minute, acoperit, la foc mic, pana ce se inmoaie si se umfla. In ultimele 10 minute, se incorporeaza rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.
Se sareaza fileurile de crap, se dau prin faina si ou, se presara cu salvia maruntita si se prajesc in untul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun peste orezul cu rosii si se servesc calde, presarate cu codite de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de crap cu risotto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Bors de peste

Bors de peste

In oala cu ulei si 1pahar cu apa,se pune ceapa tocata marunt,radacinoasele date pe razatoare iar

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare. După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa,

4 voturi    2 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • piper alb.
  • Pentru risotto: 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 125 g orez cu bobul lung
  • 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa)
  • sare,
  • mirodenii (dupa gust)
  • 1 varf de cutit sofran
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita salvie maruntita.
  • In plus: 1 lingura faina
  • 2 oua batute
  • 80 g unt
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti