autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de crap cu risotto

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g), , 2 linguri zeama de lamaie, , piper alb., Pentru risotto: 1 ceapa, , 40 g unt, , 125 g orez cu bobul lung, , 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa), , sare,, mirodenii (dupa gust), , 1 varf de cutit sofran, , 3 rosii, , 1/2 lingurita salvie maruntita., In plus: 1 lingura faina, , 2 oua batute, , 80 g unt, , 1 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Pentru risotto: se caleste ceapa tocata in untul incins, pana ce devine sticloasa, se adauga orezul zvantat si se prajeste, si el, circa 5 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de carne (fierbinte), se adauga mirodeniile, sofranul si sarea si se fierbe 20 de minute, acoperit, la foc mic, pana ce se inmoaie si se umfla. In ultimele 10 minute, se incorporeaza rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.
Se sareaza fileurile de crap, se dau prin faina si ou, se presara cu salvia maruntita si se prajesc in untul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun peste orezul cu rosii si se servesc calde, presarate cu codite de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de crap cu risotto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4

7 voturi    5 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume

Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume

Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie

8 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • piper alb.
  • Pentru risotto: 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 125 g orez cu bobul lung
  • 3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa)
  • sare,
  • mirodenii (dupa gust)
  • 1 varf de cutit sofran
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita salvie maruntita.
  • In plus: 1 lingura faina
  • 2 oua batute
  • 80 g unt
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufle de spanac