autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de merluciu cu rosii dulci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g zahar, , 4 rosii, , 1 lingurita ierburi aromate maruntite (busuioc, rozmarin, cimbru), , 250 g macaroane, , sare, , 4 dovlecei mici, , 1 legatura menta proaspata, , 100 g unt, , 4 cepe marunte, , 1/4 l vin rosu, , 4 fileuri mari de peste, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun pe foc 200 ml de apa impreuna cu 200 g de zahar si se lasa sa dea in clocot. Rosiile spalate se taie in sferturi si se fierb incet, circa doua minute, in siropul cu zahar. Se scot, se dau la cuptorul incins la 80°C si se lasa circa 30 de minute sa se usuce, dupa care se introduc din nou in sirop impreuna cu ierburile aromate maruntite.
Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare. Dovleceii taiati in doua pe lung se dunstuiesc in doua linguri de unt incins, impreuna cu crengutele de menta. Separat se caleste intr-o lingura de unt ceapa curatata si tocata marunt, se adauga 50 g de zahar si se lasa sa se caramelizeze. Se toarna deasupra vinul rosu si se lasa sa fiarba, pana ce se-ngroasa ca un sirop. Fileurile de peste se prajesc in untul ramas (circa 3 linguri) si se servesc cu rosiile dulci si dovleceii dunstuiti, stropite cu sosul de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de merluciu cu rosii dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Stiuca cu legume

Stiuca cu legume

Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus,pe spinare,indepartand cu grija spinarea

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g zahar
  • 4 rosii
  • 1 lingurita ierburi aromate maruntite (busuioc
  • rozmarin
  • cimbru)
  • 250 g macaroane
  • sare
  • 4 dovlecei mici
  • 1 legatura menta proaspata
  • 100 g unt
  • 4 cepe marunte
  • 1/4 l vin rosu
  • 4 fileuri mari de peste
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
jumatati de ardei umpluti