autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de merluciu cu rosii dulci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g zahar, , 4 rosii, , 1 lingurita ierburi aromate maruntite (busuioc, rozmarin, cimbru), , 250 g macaroane, , sare, , 4 dovlecei mici, , 1 legatura menta proaspata, , 100 g unt, , 4 cepe marunte, , 1/4 l vin rosu, , 4 fileuri mari de peste, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun pe foc 200 ml de apa impreuna cu 200 g de zahar si se lasa sa dea in clocot. Rosiile spalate se taie in sferturi si se fierb incet, circa doua minute, in siropul cu zahar. Se scot, se dau la cuptorul incins la 80°C si se lasa circa 30 de minute sa se usuce, dupa care se introduc din nou in sirop impreuna cu ierburile aromate maruntite.
Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare. Dovleceii taiati in doua pe lung se dunstuiesc in doua linguri de unt incins, impreuna cu crengutele de menta. Separat se caleste intr-o lingura de unt ceapa curatata si tocata marunt, se adauga 50 g de zahar si se lasa sa se caramelizeze. Se toarna deasupra vinul rosu si se lasa sa fiarba, pana ce se-ngroasa ca un sirop. Fileurile de peste se prajesc in untul ramas (circa 3 linguri) si se servesc cu rosiile dulci si dovleceii dunstuiti, stropite cu sosul de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de merluciu cu rosii dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulou din merlucius la cuptor

Rulou din merlucius la cuptor

Pestele spalat,dezosat, sters in prosop de fartie, se portioneaza in doua, se ruleaza dupa ce a

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Cod in crusta de malai

Cod in crusta de malai

Portionez pestele spalat, uscat in servet de hartie, il marinez 5 minute in zeama de lamaie, il trec

6 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g zahar
  • 4 rosii
  • 1 lingurita ierburi aromate maruntite (busuioc
  • rozmarin
  • cimbru)
  • 250 g macaroane
  • sare
  • 4 dovlecei mici
  • 1 legatura menta proaspata
  • 100 g unt
  • 4 cepe marunte
  • 1/4 l vin rosu
  • 4 fileuri mari de peste
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Fish & Shrimp