autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de merluciu cu rosii dulci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g zahar, , 4 rosii, , 1 lingurita ierburi aromate maruntite (busuioc, rozmarin, cimbru), , 250 g macaroane, , sare, , 4 dovlecei mici, , 1 legatura menta proaspata, , 100 g unt, , 4 cepe marunte, , 1/4 l vin rosu, , 4 fileuri mari de peste, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun pe foc 200 ml de apa impreuna cu 200 g de zahar si se lasa sa dea in clocot. Rosiile spalate se taie in sferturi si se fierb incet, circa doua minute, in siropul cu zahar. Se scot, se dau la cuptorul incins la 80°C si se lasa circa 30 de minute sa se usuce, dupa care se introduc din nou in sirop impreuna cu ierburile aromate maruntite.
Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare. Dovleceii taiati in doua pe lung se dunstuiesc in doua linguri de unt incins, impreuna cu crengutele de menta. Separat se caleste intr-o lingura de unt ceapa curatata si tocata marunt, se adauga 50 g de zahar si se lasa sa se caramelizeze. Se toarna deasupra vinul rosu si se lasa sa fiarba, pana ce se-ngroasa ca un sirop. Fileurile de peste se prajesc in untul ramas (circa 3 linguri) si se servesc cu rosiile dulci si dovleceii dunstuiti, stropite cu sosul de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de merluciu cu rosii dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sufle de spanac

Sufle de spanac

Se pune untul la topit intr-o cratita si se amesteca cu 2 linguri de faina. Dezlegi cu laptele si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

O idee buna pentru un pranz sau o cina cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie. Curatam

7 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g zahar
  • 4 rosii
  • 1 lingurita ierburi aromate maruntite (busuioc
  • rozmarin
  • cimbru)
  • 250 g macaroane
  • sare
  • 4 dovlecei mici
  • 1 legatura menta proaspata
  • 100 g unt
  • 4 cepe marunte
  • 1/4 l vin rosu
  • 4 fileuri mari de peste
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Peste cu legume la cuptor