autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fileuri de muschi italienesti

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
6 fileuri de muschi de porc, 2 linguri ulei de masline(merge si de floarea sorelui foarte bine), sare, piper, un praf de boia de ardei iute, 2 catei usturoi, 1 rosie, busuioc, , Pentru sos:, , 1 lingura unt, 1 lingura si jumatate faina alba, jumatate cana d elapte, 2 linguri smantana, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.

Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.

Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.

Luam o tava ,asezam niste hartie de copt in ea si punem fileurile unul langa altul.

Curatam usturoiul,il pisam si il distribuim peste carnita.

Rosia o spalam,ii curatam pielita , o taiem cubulete si o punem deasupra.

Adaugam si o canita de apa,acoperim tava cu staniol,pe care il gaurim din loc in loc.

Dam tava in cuptorul incins ,la o temperature potrivita cam 30 minute.

Apoi luam staniolul si mai lasam vreo 10 minute sa prinda o culoare mai aurie.



Sosul:



Intr-un ceaunel (sau o cratica mai groasa) punem untul la topit.

Adaugam faina si o amestecam energic.

Adaugam laptele si invatim continuu cu un tel pana ce faina se dizolva,si nu raman cocoloase.

Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare si piper.

Lasam sa dea cateva clocote,timp in care invatim destul de des in sos,pana ce acesta devine destul de grosut.

Cand e gata inchidem focul,adaugam smantana si o incorporam bine cu telul.

Asezam pe o farfurie 2,3 fileuri,punem niste sos alb,apoi presaram busuioc(eu am presarat si niste patrunjel verde).
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de muschi italienesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in mujdei de usturoi

Pulpe de pui in mujdei de usturoi

Pulpele spalate,sterse bine se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor

8 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Medalioane mexicane

Medalioane mexicane

Se taie carnea in felii de jumatatea palmei, se prajesc feliile pe ambele parti in ulei. In uleiul

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Multumesc Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 fileuri de muschi de porc
  • 2 linguri ulei de masline(merge si de floarea sorelui foarte bine)
  • sare
  • piper
  • un praf de boia de ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • busuioc
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • jumatate cana d elapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt