autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de peste alb cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 600 g fileuri de peste (cod, merluciu, salau), , 1 kg cartofi nesfaramiciosi, , 2 cepe mici, , 2 catei de usturoi, , 1 legatura codite de ceapa verde,, 1 tableta supa concentrata de legume, , 80 g cascaval ras, , 4 linguri ulei de masline, , 2 lingurite boia dulce, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr..
Diluati tableta de supa concentrata in 25 cl de apa calda.
Curatati ceapa si tocati-o marunt, curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii regulate.
Puneti intr-o cratita un strat de cartofi (jumatate din cantitate) impreuna cu ceapa si cu usturoiul curatat si acoperiti-l cu alt strat de cartofi. Turnati peste ei zeama de legume si 2 linguri de ulei (de sare si piper nu este nevoie, pentru ca zeama este deja condimentata), acoperiti-i cu o folie de aluminiu si lasati-i 25 de minute la cuptor, sa se patrunda. Indepartati folia.
Spalati si zvantati fileurile de peste, taiati-le bucati si asezati-le in cratita peste cartofi. Turnati deasupra uleiul ramas, condimentati cu sare, piper si boia, presarati cascaval deasupra si lasati mancarea sa fiarba inca 10 minute, in cuptorul incins.
Inainte de-a o servi, presarati deasupra coditele de ceapa verde taiate cu foarfeca (1 cm).
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de peste alb cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste impanat cu omleta

Peste impanat cu omleta

Taiem fiecare peste in doua bucati, presaram cu sare si piper, trecem prin oul batut si dupa aceea

6 voturi    1 comentariu
10 min
Mancaruri cu peste
Peste cu cartofi prajiti

Peste cu cartofi prajiti

1. Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Se pune apa la fiert intr-un vas. 2. Se pun cartofii intr-o

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 600 g fileuri de peste (cod
  • merluciu
  • salau)
  • 1 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 1 tableta supa concentrata de legume
  • 80 g cascaval ras
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Somon cu sos de avocado