autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de peste cu grepfrut

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
4 fileuri de peşte proaspăt sau congelat, 3 grepfruturi roz sau galben, 30 g de unt + 1 lingură de supă, 400 ml de smântână proaspătă lichidă, 3 linguri de supă cu verdeaţă(pătrunjel sau hasmaţuchi), Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 210°C (termostat 7).
Curăţaţi bine 2 grepfruturi. Tăiaţil-le în sferturi.Stoarceţi sucul din cel de-al treilea.
Intr-o tavă aranjaţi fileurile de peşte rulate şi prinse cu o scobitoare. Udaţi-le cu sucul de grepfrut . Săraţi şi piperaţi. Presăraţi unt cât o alună (30 g). Daţi la cuptor 15 minute. Scoateţi fileurile şi păstraţi-le la cald.
Recuperaţi sucul şi-l puneţi într-o cratiţă. Adăugaţi smântâna. Bateţi uşor cu telul, apoi puneţi pe foc pentru a obţine o cremă .
Intr-o tigaie, puneţi lingura de unt şi sferturile de grepfrut . Săraţi şi piperaţi
Aranjaţi fileurile în farfurii calde, înconjurate de feliile de grepfrut . Acoperiţi cu sos şi decoraţi cu verdeaţa tăiată.
Serviţi imediat (eventual cu cartofi natur sau orez fiert).
Merge un vin alb sec!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de peste cu grepfrut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau la tava

Salau la tava

Se \"tunde\" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ciuperci umpute cu carne de crab

Ciuperci umpute cu carne de crab

Proces tehnologic de preparare: ciupercile se curata si se spala. Se pregateste o farsa din carnea

1 vot    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 fileuri de peşte proaspăt sau congelat
  • 3 grepfruturi roz sau galben
  • 30 g de unt + 1 lingură de supă
  • 400 ml de smântână proaspătă lichidă
  • 3 linguri de supă cu verdeaţă(pătrunjel sau hasmaţuchi)
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
SOMON LA CUPTOR CU SOS