autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de peste cu grepfrut

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
4 fileuri de peşte proaspăt sau congelat, 3 grepfruturi roz sau galben, 30 g de unt + 1 lingură de supă, 400 ml de smântână proaspătă lichidă, 3 linguri de supă cu verdeaţă(pătrunjel sau hasmaţuchi), Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 210°C (termostat 7).
Curăţaţi bine 2 grepfruturi. Tăiaţil-le în sferturi.Stoarceţi sucul din cel de-al treilea.
Intr-o tavă aranjaţi fileurile de peşte rulate şi prinse cu o scobitoare. Udaţi-le cu sucul de grepfrut . Săraţi şi piperaţi. Presăraţi unt cât o alună (30 g). Daţi la cuptor 15 minute. Scoateţi fileurile şi păstraţi-le la cald.
Recuperaţi sucul şi-l puneţi într-o cratiţă. Adăugaţi smântâna. Bateţi uşor cu telul, apoi puneţi pe foc pentru a obţine o cremă .
Intr-o tigaie, puneţi lingura de unt şi sferturile de grepfrut . Săraţi şi piperaţi
Aranjaţi fileurile în farfurii calde, înconjurate de feliile de grepfrut . Acoperiţi cu sos şi decoraţi cu verdeaţa tăiată.
Serviţi imediat (eventual cu cartofi natur sau orez fiert).
Merge un vin alb sec!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de peste cu grepfrut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap umplut cu ton, la cuptor

Crap umplut cu ton, la cuptor

Am taiat crapul curatat si spalat pe spate, l-am sarat, am amestecat tonul maruntit cu pasta de ardei

4 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Rechin la tava cu orez salbatic si salata

Rechin la tava cu orez salbatic si salata

Bucata feliata de rechin o spalam ,o stergem cu un prosop de hartie absorbanta si o punem intr-o

4 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 fileuri de peşte proaspăt sau congelat
  • 3 grepfruturi roz sau galben
  • 30 g de unt + 1 lingură de supă
  • 400 ml de smântână proaspătă lichidă
  • 3 linguri de supă cu verdeaţă(pătrunjel sau hasmaţuchi)
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dorada cu legume in folie de aluminiu la cuptor