autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de ton la gratar cu rosii

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
Pt 4 portii:, 4 fileuri de ton (a cate aprox. 180 g), sare, piper macinat, un catel de usturoi, o lingura suc de lamaie, 3 linguri ulei de masline, 300g rosii, 1/2 legatura busuioc, 1 praf zahar, 12 masline negre

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1-Se spala fileurile de ton cu apa rece si se sterg, apoi se dau cu sare si piper.Se curata usturoiul si se piseaza intr-un bol mic.Se amesteca bine cu sucul de lamaie si 2 linguri de ulei, apoi se intinde peste peste.Se preincalzeste grilul la putere medie.
2-Se aseaza feliile de ton pe gril sau intr-o tigaie, se baga in cuptorul-gril si se gateste timp de aprox 10 minute, timp in care bucatile se intorc o data.
3- Intre timp se spala rosiile, li se scoate cotorul si se taie in cubulete foarte mici.Se spala busuiocul, se zvanta, se toaca marunt frunzele si se adauga peste rosii.Se adauga otet balsamic, sare, piper, zaharul si restul de ulei, se amesteca, iar la sfarsit se adauga si maslinele.
4- Se aseaza pestele pe farfurii preincalzite, iar deasupra se intinde amestecul cu rosii.

Se poate servi cu sparaghel verde fiert nu prea moale si aburit cu unt sau ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de ton la gratar cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

Dovleceii, ardeiul gras, ciupercile se taie marunt, dupa care se gatesc in tigaie cu putin ulei de

4 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la gratar.

Pastrav la gratar.

Se curata, se spaia, se sareaza, se usuca bine. Se ung cu unt sau ulei, se invelesc, fiecare, in

7 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 4 fileuri de ton (a cate aprox. 180 g)
  • sare
  • piper macinat
  • un catel de usturoi
  • o lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300g rosii
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 praf zahar
  • 12 masline negre

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Macrou la grill (gratar)