Fileuri de ton la gratar cu rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 4 fileuri de ton (a cate aprox. 180 g)
  • sare, piper macinat
  • un catel de usturoi
  • o lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300g rosii
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 praf zahar
  • 12 masline negre

Mod de preparare

1-Se spala fileurile de ton cu apa rece si se sterg, apoi se dau cu sare si piper.Se curata usturoiul si se piseaza intr-un bol mic.Se amesteca bine cu sucul de lamaie si 2 linguri de ulei, apoi se intinde peste peste.Se preincalzeste grilul la putere medie.

2-Se aseaza feliile de ton pe gril sau intr-o tigaie, se baga in cuptorul-gril si se gateste timp de aprox 10 minute, timp in care bucatile se intorc o data.

3- Intre timp se spala rosiile, li se scoate cotorul si se taie in cubulete foarte mici.Se spala busuiocul, se zvanta, se toaca marunt frunzele si se adauga peste rosii.Se adauga otet balsamic, sare, piper, zaharul si restul de ulei, se amesteca, iar la sfarsit se adauga si maslinele.

4- Se aseaza pestele pe farfurii preincalzite, iar deasupra se intinde amestecul cu rosii.

Se poate servi cu sparaghel verde fiert nu prea moale si aburit cu unt sau ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise