autor:

ana catalina focsa

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Fiptura de miel

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
8 bucati de carne de miel, 1/2 lamaie, ulei de masline, 3 catei de usturoi, otet sau vin, boabe de piper, foi de dafin, sare, 1/2 morcov, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara baitul(in zona mea asa se spune) inr-un castron.Adaugam otet sau vin alb,sare,ulei de masline,usturoiul taiat ,2-3 felii de lamaie,morcovul taiat rondele,patrunjelul taiat marunt,boabele de piper,frunzele de dafin ,sare si un pic de zeama de lamaie.Se amesteca totul bine si se adauga bucatile de carne de miel.Se incorporeaza bine bucatile de carne cu acest sos.Le lasam la macerat o noapte intreaga,acoperite cu folie.A doua zi pregatim friptura,scotand bucatile de carne din bait.Le scurgem bine de zeama,si eliminam boabele de piper care s-au lipt de carne.Le bagam la cuptor,le prajim in tigaie sau pe placa(in cazul meu),dupa placul fiecaruia.Se prajesc bine pe ambele parti,se mai adauga sare daca este necesar,si se servesc imediat cu salata sau alte garnituri .Noi am servit cu salata de rosii si ridichi si cu pastai verzi cu usturoi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fiptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de porc cu masline

Limba de porc cu masline

Se spala limbile de porc,se pun la fiert cu apa.Dupa ce au dat cateva clocote,le spalam din nou si

1 vot    0 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
ARIPIOARE DE PUI CROCANTE

ARIPIOARE DE PUI CROCANTE

Aripioarele se spala bine,se taie in doua fiecare aripioara,se da cu sare,piper,boia dulce si se

6 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Foarte buna fripturica asta...imi place tare mult ! Bravo tie ! Si eu o fac cam tot asa dar...nu sunt prietena cu foaia de dafin...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Arata super! Felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Imi place cum arata !!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Delicios, aromat,apetisant!Felicitari, arata super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

98 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Sidy (Chef de cuisine)

Foarte buna fripturica asta...imi place tare mult ! Bravo tie ! Si eu o fac cam tot asa dar...nu sunt prietena cu foaia de dafin...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Friptura de porc cu ghimbir