autor:

ana catalina focsa

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Fiptura de miel

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
8 bucati de carne de miel, 1/2 lamaie, ulei de masline, 3 catei de usturoi, otet sau vin, boabe de piper, foi de dafin, sare, 1/2 morcov, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara baitul(in zona mea asa se spune) inr-un castron.Adaugam otet sau vin alb,sare,ulei de masline,usturoiul taiat ,2-3 felii de lamaie,morcovul taiat rondele,patrunjelul taiat marunt,boabele de piper,frunzele de dafin ,sare si un pic de zeama de lamaie.Se amesteca totul bine si se adauga bucatile de carne de miel.Se incorporeaza bine bucatile de carne cu acest sos.Le lasam la macerat o noapte intreaga,acoperite cu folie.A doua zi pregatim friptura,scotand bucatile de carne din bait.Le scurgem bine de zeama,si eliminam boabele de piper care s-au lipt de carne.Le bagam la cuptor,le prajim in tigaie sau pe placa(in cazul meu),dupa placul fiecaruia.Se prajesc bine pe ambele parti,se mai adauga sare daca este necesar,si se servesc imediat cu salata sau alte garnituri .Noi am servit cu salata de rosii si ridichi si cu pastai verzi cu usturoi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fiptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Foarte buna fripturica asta...imi place tare mult ! Bravo tie ! Si eu o fac cam tot asa dar...nu sunt prietena cu foaia de dafin...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Arata super! Felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Imi place cum arata !!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Delicios, aromat,apetisant!Felicitari, arata super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 8 bucati de carne de miel
  • 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • otet sau vin
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • sare
  • 1/2 morcov
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Sidy (Chef de cuisine)

Foarte buna fripturica asta...imi place tare mult ! Bravo tie ! Si eu o fac cam tot asa dar...nu sunt prietena cu foaia de dafin...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi