autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Fitofag prajit

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1 peste fitofag mai mare, de 1,5-2 kg, 100 g malai, 200 ml ulei (de palmier), 1 lamaie, 5-6 catei de usturoi, cateva frunze de patrunjel, sare, piper, cimbru, paprika, condimente pentru peste

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Pestele eviscerat si curatat de solzi si branhii se spala bine si se portioneaza (capul si coada le puteti folosi la o ciorba). Fiecare felie de peste se taie si la mijloc, pe coloana. Condimentati bucatile de peste si lasati-le sa stea cateva minute pana se incinge bine uleiul.
Daca folositi ulei de palmier, nu se arde, nu miroase, nu stropeste si nu schimba deloc gustul pestelui. In plus, nu are colesterol. Dati bucatile de peste prin malai si puneti-le la prajit in uleiul incins. Le lasati la prajit cateva minute pe fiecare parte, depinde cat va place de rumenit pestele.
Scoateti bucatile pe hartie absorbanta, apoi asezati-le pe un platou. Stropiti cu zeama de lamaie si decorati cu verdeata, peperoni feliati, felii de lamaie, feliute de usturoi. Cine doreste, poate servi cu mamaliguta si mujdei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fitofag prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste (fitofag) prajit cu mamaliguta si sos iutar

Peste (fitofag) prajit cu mamaliguta si sos iutar

Se curata pestele, se taie in bucati mai mari, se pune la scurs, se da apoi cu sare, se tavalaeste

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Cod in crusta de mac

Cod in crusta de mac

Pestele se spala, se zvanta foarte bine si se tine la marinat 15-20 de minute in marinata prepaparata

8 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 peste fitofag mai mare
  • de 1,5-2 kg
  • 100 g malai
  • 200 ml ulei (de palmier)
  • 1 lamaie
  • 5-6 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika
  • condimente pentru peste

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste tilapia prajit cu lamaie si cumin