autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Flan cu dovlecei si fasole verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 oua, , 80 ml lapte, , 1 iaurt natural, , 1 dovlecel frumos, , 40 g fasole verde, , 30 g cascaval ras, , sare, , piper alb macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecati laptele, iaurtul si cele 2 albusuri (pastrati un galbenus) si incorporati cascavalul ras.
Tapetati cu hartie pentru copt o forma mica, patrata, turnati in ea 2/3 din amestecul de iaurt si lasati flanul sa se coaca 20 de minute la bain-marie, in cuptorul incins la 200gr.
Tineti fasolea verde circa doua minute in apa clocotita, scurgeti-o si taiati-o bucati de 5 cm.
Scoateti flanul din cuptor, puneti peste el fasole verde si turnati deasupra amestecul de iaurt ramas, in care incorporati galbenusul pus deoparte. Sarati, piperati si dati flanul inca 20 de minute la cuptor.
Taiati dovlecelul felii subtiri, tineti-le un minut in apa clocotita cu sare, si cand s-a copt flanul, taiati-l in 4 si garnisiti-l cu felii de dovlecel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu dovlecei si fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi, impanati

Cartofi noi, impanati

Curatam cartofii de coaja si ii crestam pe orizontala( ca pe acordeon) lasand baza intact. Taiem

16 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc

27 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 1 iaurt natural
  • 1 dovlecel frumos
  • 40 g fasole verde
  • 30 g cascaval ras
  • sare
  • piper alb macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ghiveci de legume