autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Flan cu dovlecei si fasole verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 oua, , 80 ml lapte, , 1 iaurt natural, , 1 dovlecel frumos, , 40 g fasole verde, , 30 g cascaval ras, , sare, , piper alb macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecati laptele, iaurtul si cele 2 albusuri (pastrati un galbenus) si incorporati cascavalul ras.
Tapetati cu hartie pentru copt o forma mica, patrata, turnati in ea 2/3 din amestecul de iaurt si lasati flanul sa se coaca 20 de minute la bain-marie, in cuptorul incins la 200gr.
Tineti fasolea verde circa doua minute in apa clocotita, scurgeti-o si taiati-o bucati de 5 cm.
Scoateti flanul din cuptor, puneti peste el fasole verde si turnati deasupra amestecul de iaurt ramas, in care incorporati galbenusul pus deoparte. Sarati, piperati si dati flanul inca 20 de minute la cuptor.
Taiati dovlecelul felii subtiri, tineti-le un minut in apa clocotita cu sare, si cand s-a copt flanul, taiati-l in 4 si garnisiti-l cu felii de dovlecel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu dovlecei si fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 1 iaurt natural
  • 1 dovlecel frumos
  • 40 g fasole verde
  • 30 g cascaval ras
  • sare
  • piper alb macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete mexicane