autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Flanc cu capsuni

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2012

Ingrediente
500 gr. capsuni, 1 foaie de foietaj, 1 plic de tort-gelee rosu, crema de vanilie, , Pentru crema de vanilie :, 250ml lapte, 1 plic vanilie borbon sau 1 fiola esenta de vanilie, 2 gălbenuşuri, 65g zahăr pudră, 3 linguri amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Crema:

Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa firba adaugam putin cate putin,jumatate din compozitia de galbenusuri,luam de pe foc si amestecam bine cu telul .Punem din nou pe foc mic si lasam sa mai dea cateva clocote amestecand si avand grija sa nu se lipeasca de fund.

Lasam sa se raceasca acoperind vasul cu folie de plastic sa nu faca crusta.



Pentru blat taiem foietajul in patratele de dimensiunea dorita si le punem la cuptor incins pana se umfla si capata o culoare aurie. Foietajul rece il acoperim cu crema rece (cu lingura sau posul) si capsuni taiate felii. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia .

Jeleul il preparam conform instructiunilor de pe pliculet.

Flancurile se dau la rece .

Daca va grabiti le puteti pregati si cu budinca de vanilie sau capsuni.



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Flanc cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langos

Langos

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie

54 voturi    18 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza  a la Camelia(de 2 feluri)

Pizza a la Camelia(de 2 feluri)

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora. Se face pizza asa:se socoteste

8 voturi    7 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adina (Chef de cuisine) , 23 mai 2012

    Cand cumparam acest desert de la patiserie scria flanc cu fructe. Am vazut si pe internet aceiasi denumire - flanc-. Dar este posibil sa fi pornit de la flan si sa ajunga flanc, suna mai bine. :) Te pup si sa pregatesti reteta este usoara si bunaaaaaa!!! :)

  • Fara foto

    natalia_nica (Bucatar) , 22 mai 2012

    nu se numeste cumva FLAN? In rest suna bine, o am in plan in viitorul apropiat ;)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. capsuni
  • 1 foaie de foietaj
  • 1 plic de tort-gelee rosu
  • crema de vanilie
  • Pentru crema de vanilie :
  • 250ml lapte
  • 1 plic vanilie borbon sau 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 gălbenuşuri
  • 65g zahăr pudră
  • 3 linguri amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Minieclere cu crema de vanilie

Minieclere cu crema de vanilie

Mod de preparare aluat: Intr-o cratita, pe foc, adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste,

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Adina (Chef de cuisine)

Cand cumparam acest desert de la patiserie scria flanc cu fructe. Am vazut si pe internet aceiasi denumire - flanc-. Dar este posibil sa fi pornit de la flan si sa ajunga flanc, suna mai bine. :) Te pup si sa pregatesti reteta este usoara si bunaaaaaa!!! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza (aluat facut in casa)