autor:

Simona

» » Aperitive

Flori de dovlecei umplute

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Ingrediente
- Flori de dovlecei, - 1/2 l ulei (pentru prajit), - 2 oua, - 2-3 linguri faina, - sare piper, - 50 gr. cascaval, - 50 gr. branza (telemea), - patrunjel marar, - 1 rosie (pentru ornat)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata florile de dovlecei; se scoate pistilul. Se lasa la uscat 10-15 minute pana pregatim celelalte farfurii ce contin:
1. ouale batute cu sare si piper;
2. faina;
3.cascavalul si branza rase sau zdrobite cu furculita la care adaugam patrunjelul si mararul.
Fiecare floare se umple cu cate putina compozitie de branza si varful florii se rasuceste pentru a nu permite compozitiei sa iasa.
Florile astfel umplute se dau prin ouale batute, prin faina si se prajesc si pe o parte si pe cealalta pana devin aurii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciupercute umplute cu mix de legume

Ciupercute umplute cu mix de legume

1.Ciupercile spalate,curatate si zvantate li se indeparteaza piciorusele apoi se stropesc bine in

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Rulouri de somon cu crema de branza

Rulouri de somon cu crema de branza

Se pune intr-un vas la fiert 100ml apa cu sare cand da in clocot se adauga aproximativ 3 lingurite

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Mi-aduc aminte de copilarie...Bunica mea ne pregatea asemenea minunatii...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Interesanta reteta ,trebuie incercata ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Apetisant!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Cred ca este tare bun.

    • Fara foto

      Cristi- bucatar sef , 06 iulie 2010

      Pesmetul este sugativa pentru ulei- mortiv pentru care sigur nu il foloseste nici ea; plus ca se pare ca a adaptat reteta a la Romania....Ceea ce-i de laudat!

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      ...da intradevar e un snack usor,repede de pregatit si principalul gustos, dar Jemie Olivier imi pare ca le da prin ou datut si pesmete...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Cred ca sunt o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte interesanta reteta, imi place foarte mult, trebue sa incerc si eu. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • - Flori de dovlecei
  • - 1/2 l ulei (pentru prajit)
  • - 2 oua
  • - 2-3 linguri faina
  • - sare piper
  • - 50 gr. cascaval
  • - 50 gr. branza (telemea)
  • - patrunjel marar
  • - 1 rosie (pentru ornat)

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Cartoful se pune la fiert cu putina sare. Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat. In

14 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chili con carne

Chili con carne

Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele

11 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Mi-aduc aminte de copilarie...Bunica mea ne pregatea asemenea minunatii...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Iahnie de năut cu ciuperci