Flori din foietaj cu ananas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Flori din foietaj cu ananas

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii)
  • -1 cutie compot de ananas feliat rondele( conserva de 567 grame contine 10 rondele de ananas)
  • -zahar pudra
  • -ulei pentru uns tava
  • -cirese confiate

Mod de preparare

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.

Rondelele de ananas se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge sucul din compot.

Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.

Se usuca ,daca mai este nevoie, o rondea de ananas pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.

Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.

Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata in mijlocul fiecarei flori.

Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand timpul este limitat.

Am gasit aceasta reteta pe urmatorul link:

www.lalena.ro/293-reteta-ananas-in-foietaj.html

Multumesc Lena!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise