autor:

anuta

» » Prajituri

Floricele fragede cu gem de gutui

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
(pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem), 225 g unt sau margarina,50 g zahar pudra,un ou,esenta vanilie,250 g faina,75 g amidon din porumb,un pliculet de zahar vanilat, pentru umlutura3-4 linguri de gem din gutui

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei,cu zaharul pudra apoi cu oul pana se omogenizeaza .Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta.Se amestewca bine cu mixerul pana ce obti8nem un aluat elastic care il intindem pe planseta ,dros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele,ajutandu-ne de forma.La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul,decupand cu o forma mai mica.Se aseaza in tava si se coc 15 minute ,la foc potrivit,in cuptorul incins dinainte.
Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat.Se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele fragede cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu

12 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Chec cu mere si scortisoara

Chec cu mere si scortisoara

Se pun merele intr-un castron si se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara. Se acopera

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem)
  • 225 g unt sau margarina,50 g zahar pudra,un ou,esenta vanilie,250 g faina,75 g amidon din porumb,un pliculet de zahar vanilat
  • pentru umlutura3-4 linguri de gem din gutui

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu piersici