autor:

Eileen

» » Aluaturi si Foietaje

Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
500g faina, O lingura busuioc, O jumatate lingurita zahar, 2 lingurite drojdie uscata, 2 linguri sare, 325 ml apa calduta, 2 linguri ulei masline, ............................., 400g rosii cherry, O lingura ulei masline, sare, piper, 200g pancetta taiata cubulete, 2 linguri busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti o coca moale. Amestecati 10 minute. Gustati sa fie potrivit de sarat. Puneti intr-un bol uns cu ulei de masline si acoperiti cu folie de plastic. Lasati la cald o ora pana se dubleaza.
Incalziti cuptorul la 140grade. Puneti rosiile pe o tava acoperita cu hartie de copt, presarati o lingura ulei de masline si asezonati cu sare si piper. Coaceti 30 de minute pana se inmoaie.
Incalziti cuptorul la 220 grade. Mai bateti coca un minut. Puneti intr-o tava de 40x30 unsa cu ulei de masline, intoarceti coca pe ambele parti sa se acopere cu ulei. Faceti gauri in coca cu degetele. Aranjati deasupra rosiile si sunca, presarati sare si piper. Lasati la cald 10 minute apoi bagati in cuptor pentru 15-20 de minute.
Presarati doua linguri de ulei de masline si busuioc. Serviti fierbinte.
Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti o coca moale. Amestecati 10 minute. Gustati sa fie po
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider

17 voturi    15 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Arata foarte bine si cred ca a fost un deliciu.

  • Eileen

    Eileen (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Si e si foarte simplu de facut:)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    ce bine arata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Dupa cum arata, cred ca a fost un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • O lingura busuioc
  • O jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 linguri sare
  • 325 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline
  • .............................
  • 400g rosii cherry
  • O lingura ulei masline
  • sare
  • piper
  • 200g pancetta taiata cubulete
  • 2 linguri busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Ciorba de porc ardeleneasca

Ciorba de porc ardeleneasca

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe. Se

29 voturi    12 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Salata de spanac, branza de capra si capsune

Salata de spanac, branza de capra si capsune

1. Spalati spanacul si capsunele bine, apoi lasati-le la scurs. Taiati capsunele in sferturi, taiati

3 voturi    3 comentarii
5 min
Salate
Praz cu masline

Praz cu masline

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul

18 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca a fost un deliciu.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje