Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Ingrediente

  • 500g faina
  • O lingura busuioc
  • O jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 linguri sare
  • 325 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline
  • .............................
  • 400g rosii cherry
  • O lingura ulei masline
  • sare, piper
  • 200g pancetta taiata cubulete
  • 2 linguri busuioc

Mod de preparare

Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti o coca moale. Amestecati 10 minute. Gustati sa fie potrivit de sarat. Puneti intr-un bol uns cu ulei de masline si acoperiti cu folie de plastic. Lasati la cald o ora pana se dubleaza.

Incalziti cuptorul la 140grade. Puneti rosiile pe o tava acoperita cu hartie de copt, presarati o lingura ulei de masline si asezonati cu sare si piper. Coaceti 30 de minute pana se inmoaie.

Incalziti cuptorul la 220 grade. Mai bateti coca un minut. Puneti intr-o tava de 40x30 unsa cu ulei de masline, intoarceti coca pe ambele parti sa se acopere cu ulei. Faceti gauri in coca cu degetele. Aranjati deasupra rosiile si sunca, presarati sare si piper. Lasati la cald 10 minute apoi bagati in cuptor pentru 15-20 de minute.

Presarati doua linguri de ulei de masline si busuioc. Serviti fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise