autor:

Eileen

» » Aluaturi si Foietaje

Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
500g faina, O lingura busuioc, O jumatate lingurita zahar, 2 lingurite drojdie uscata, 2 linguri sare, 325 ml apa calduta, 2 linguri ulei masline, ............................., 400g rosii cherry, O lingura ulei masline, sare, piper, 200g pancetta taiata cubulete, 2 linguri busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti o coca moale. Amestecati 10 minute. Gustati sa fie potrivit de sarat. Puneti intr-un bol uns cu ulei de masline si acoperiti cu folie de plastic. Lasati la cald o ora pana se dubleaza.
Incalziti cuptorul la 140grade. Puneti rosiile pe o tava acoperita cu hartie de copt, presarati o lingura ulei de masline si asezonati cu sare si piper. Coaceti 30 de minute pana se inmoaie.
Incalziti cuptorul la 220 grade. Mai bateti coca un minut. Puneti intr-o tava de 40x30 unsa cu ulei de masline, intoarceti coca pe ambele parti sa se acopere cu ulei. Faceti gauri in coca cu degetele. Aranjati deasupra rosiile si sunca, presarati sare si piper. Lasati la cald 10 minute apoi bagati in cuptor pentru 15-20 de minute.
Presarati doua linguri de ulei de masline si busuioc. Serviti fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Arata foarte bine si cred ca a fost un deliciu.

  • Eileen

    Eileen (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Si e si foarte simplu de facut:)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    ce bine arata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Dupa cum arata, cred ca a fost un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • O lingura busuioc
  • O jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 linguri sare
  • 325 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline
  • .............................
  • 400g rosii cherry
  • O lingura ulei masline
  • sare
  • piper
  • 200g pancetta taiata cubulete
  • 2 linguri busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca a fost un deliciu.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare, cu nuca si gem de prune