autor:

alina

» » Aluaturi si Foietaje

Focaccia integrala

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru focacia: 150 g faina integrala, 50 g faina de porumb, 200g faina alba, 25 g drojdie de bere, 100 ml lapte, 100 ml apa, 30 ml ulei de masline, 1 lingurita de zahar si 1/2 de lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura : 150 g speck, 100 g branza moale tip Philadelphia, seminte de mac si de susan, 30 ml ulei de masline

Se face aluatul si se lasa la dospit circa 1 ora......se intinde cu facaletul si se taie cu o forma rotunda circa 30 de focacia......se aseaza in tava unsa si data cu faina (sau cu hartie de copt) si se mai lasa sa creasca 30 de minute.....se unge cu ulei si se presara semintele de susan si de mac......se da la cuptorul cald circa 15 minute la 180°....cand sunt reci se ung cu branza si se aseaza deasupra felii de speck....
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia integrala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru focacia: 150 g faina integrala
  • 50 g faina de porumb
  • 200g faina alba
  • 25 g drojdie de bere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar si 1/2 de lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

23 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza
Orata al forno

Orata al forno

Preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza( afara si

14 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Paste cu fasoale boabe

Paste cu fasoale boabe

Preparare: se toaca marunt ceapa si costita. Intr-o oala se pune putin ulei si se frige costita cu

13 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj cu susan