autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Focaccia

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
-500gfaina, -350g apa, -25g drojdie, -200ml ulei, -sare,10g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Drojdia faramitata, zaharul si 100ml apa calduta se pun intr-un recipient si se amesteca ft bine. Separat intr-un castron se pune faina cu sarea, iar in mijloc se rastoarna maiaua.



Se amesteca bine toate ingredientele, va iesi o coca mai moale, pe care o veti lasa la crescut 1-2 ore

Ungeti o tava cu ulei, puneti coca, intindeti bine, nivelati, lasati sa se odihneasca 15 minute, dupa care o introduceti in cuptorul incins 200° timp de 18-20 min pana se coloreaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza
Focaccia crocanta

Focaccia crocanta

Amestecati faina cu sarea ,apa calda cu uleiul si drojdia,adaugati peste faina amestecati bine toate

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Faina se amesteca cu sarea, separat se pregateste maiaua in felul urmator: Drojdia faramitata, se amesteca cu apa calduta,zaharul,iar la sfarsit uleiul cam 150ml din cantitate, restul de ulei se foloseste la ungerea tavii, iar la sfarsit inainte de introducerea acesteia in cuptor, se unge cu un fir de ulei, in modul acesta focaccia capata un aspect placut, rumenit!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Delicioasa reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -500gfaina
  • -350g apa
  • -25g drojdie
  • -200ml ulei
  • -sare,10g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu branza