autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Focaccia

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
-500gfaina, -350g apa, -25g drojdie, -200ml ulei, -sare,10g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Drojdia faramitata, zaharul si 100ml apa calduta se pun intr-un recipient si se amesteca ft bine. Separat intr-un castron se pune faina cu sarea, iar in mijloc se rastoarna maiaua.



Se amesteca bine toate ingredientele, va iesi o coca mai moale, pe care o veti lasa la crescut 1-2 ore

Ungeti o tava cu ulei, puneti coca, intindeti bine, nivelati, lasati sa se odihneasca 15 minute, dupa care o introduceti in cuptorul incins 200° timp de 18-20 min pana se coloreaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rosii

Focaccia cu rosii

Formam o gramajoara din faina amestecata cu sarea,in mijloc turnam amestecul de apa calduta ,ulei

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
FOCACCIA CU ROSII CHERRY

FOCACCIA CU ROSII CHERRY

Faceti un aluat din ingredientele de mai sus si framantati bine pana devine un aluat compact si nu

4 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Faina se amesteca cu sarea, separat se pregateste maiaua in felul urmator: Drojdia faramitata, se amesteca cu apa calduta,zaharul,iar la sfarsit uleiul cam 150ml din cantitate, restul de ulei se foloseste la ungerea tavii, iar la sfarsit inainte de introducerea acesteia in cuptor, se unge cu un fir de ulei, in modul acesta focaccia capata un aspect placut, rumenit!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Delicioasa reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -500gfaina
  • -350g apa
  • -25g drojdie
  • -200ml ulei
  • -sare,10g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Korabyeles