Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, rosiile uscate scurse de ulei si taiate cubulete, frunzele de rozmarin maruntite si maslinele taiate rondele. Aluatul nu se framanta, ci se omogenizeaza cu miscari circulare, pe orizontala, intr-un singur sens. Se obtine un aluat moale, care se desprinde de marginea vasului, dar nu si de maini. Se unge cu ulei o tava de 20x35, se acopera cu hartie de copt care se unge si ea cu ulei si cu mainile unse, se scoate aluatul din castron si se intinde in tava prin presare. Se unge aluatul cu uleiul ramas. Se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se taie in bucati cand s-a racit. (Este o paine cu iz de pizza)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii