autor:

Camelia Grosu

» » Aluaturi si Foietaje

Foccacia cu rosii uscate

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
-450g faina, -400ml lapte batut, -50g rosii uscate conservate in ulei de masline, -70g masline verzi, -1 crenguta de rozmarin, -1 lingurita sare de mare, -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, -4-5 linguri ulei de masline, -2 linguri ulei pentru uns tava si hartia de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, rosiile uscate scurse de ulei si taiate cubulete, frunzele de rozmarin maruntite si maslinele taiate rondele. Aluatul nu se framanta, ci se omogenizeaza cu miscari circulare, pe orizontala, intr-un singur sens. Se obtine un aluat moale, care se desprinde de marginea vasului, dar nu si de maini. Se unge cu ulei o tava de 20x35, se acopera cu hartie de copt care se unge si ea cu ulei si cu mainile unse, se scoate aluatul din castron si se intinde in tava prin presare. Se unge aluatul cu uleiul ramas. Se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se taie in bucati cand s-a racit. (Este o paine cu iz de pizza)
Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu rosii uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul

4 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu sunca, salam si branza

Pizza cu sunca, salam si branza

Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Interesanta!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • -450g faina
  • -400ml lapte batut
  • -50g rosii uscate conservate in ulei de masline
  • -70g masline verzi
  • -1 crenguta de rozmarin
  • -1 lingurita sare de mare
  • -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -4-5 linguri ulei de masline
  • -2 linguri ulei pentru uns tava si hartia de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Interesanta!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta alsaciana