autor:

Camelia Grosu

» » Aluaturi si Foietaje

Foccacia cu rosii uscate

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
-450g faina, -400ml lapte batut, -50g rosii uscate conservate in ulei de masline, -70g masline verzi, -1 crenguta de rozmarin, -1 lingurita sare de mare, -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, -4-5 linguri ulei de masline, -2 linguri ulei pentru uns tava si hartia de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, rosiile uscate scurse de ulei si taiate cubulete, frunzele de rozmarin maruntite si maslinele taiate rondele. Aluatul nu se framanta, ci se omogenizeaza cu miscari circulare, pe orizontala, intr-un singur sens. Se obtine un aluat moale, care se desprinde de marginea vasului, dar nu si de maini. Se unge cu ulei o tava de 20x35, se acopera cu hartie de copt care se unge si ea cu ulei si cu mainile unse, se scoate aluatul din castron si se intinde in tava prin presare. Se unge aluatul cu uleiul ramas. Se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se taie in bucati cand s-a racit. (Este o paine cu iz de pizza)
Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu rosii uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Panini integrale

Panini integrale

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se

3 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

Pana se decongeleaza aluatul, putem prepara umplutura. Salamul se razuie pe razatoarea cu gauri mari,

3 voturi    11 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Interesanta!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • -450g faina
  • -400ml lapte batut
  • -50g rosii uscate conservate in ulei de masline
  • -70g masline verzi
  • -1 crenguta de rozmarin
  • -1 lingurita sare de mare
  • -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -4-5 linguri ulei de masline
  • -2 linguri ulei pentru uns tava si hartia de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Interesanta!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Toast (paine)