Foi cu crema de lapte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Foi cu crema de lapte

Ingrediente

  • Crema-1 l lapte 1,8%,200 g unt 65%,coaja rasa de lamaie si portocala,100 g ciocolata alba,100 g amidon de porumb,4 linguri zahar tos,75 g zahar pudra,1 fiola e
  • esenta de vanilie.
  • Foi de pandispan maronii din comert

Mod de preparare

Prajitura este delicioasa,reteta este de pe blogul Laurei Sava,cu modificari pentru ca mi s-a parut prea dulce.

Se amesteca 150 ml lapte cu 4 linguri de zahar tos si cu amidonul,omogenizandu-le bine.Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu ciocolata rupta bucati;la primul clocot,se adauga si amestecul de amidon cu zahar si lapte,putin cate putin,pana devine ca o budinca;se opreste focul si se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra,apoi se incorporeaza budinca de lapte in crema de unt,mixandu-se in continuare;se adauga aromele si se lasa 5 minute sa se raceasca;se umplu foile si se lasa crema si pentru suprafata ;se orneaza dupa preferinte;se taie rece,dupa ce a stat 2 ore la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise