autor:

alina-olimpia

» » Dulciuri diverse

Foi de napolitana cu glazura

Autor: alina-olimpia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina-olimpia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Ingrediente
-1 pachet foi napolitana, -1 pachet margarina, -4 oua, -2 cani zahar, -300 gr.nuca, -2 linguri cacao, -2 esente de rom, -1 plic zahar vanilat, Pentru glazura:, -2 linguri de cacao, -100 gr.zahar pudra, -2 linguri de ulei, -2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

O cana de zahar se pune pe foc la topit,cealalta cana de zahar se freaca cu ouale intregi.Cand zahar devine auriu se adauga nuca macinata,ouale frecate bine, zaharul vanilat,cacaua si se amesteca bine pana ce compozitia este moale.Se adauga apoi margarina,iar cand aceasta sa topit se ia de pe foc si se adauga esentele de rom.Crema se pune intre foi fierbinte,deasupra asezandu-se o greutate.Se lasa la racit apoi se taie dupa preferinta.
Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu cacaua,se adauga treptat apa calda si se amesteca pana ce devine o crema groasa. La sfarsit se adauga uleiul,aceasta turnandu-se peste foaia de napolitana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu glazura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata

46 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului

3 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Foarte bune!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Este o bunatate,dar eu prefer o crema cu lamaie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet foi napolitana
  • -1 pachet margarina
  • -4 oua
  • -2 cani zahar
  • -300 gr.nuca
  • -2 linguri cacao
  • -2 esente de rom
  • -1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • -2 linguri de cacao
  • -100 gr.zahar pudra
  • -2 linguri de ulei
  • -2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de alina-olimpia
Pizza Quatro Formaggi

Pizza Quatro Formaggi

Se inteapa blatul de pizza pe alocuri, se unge cu sos de rosii, se presara putina sare, apoi se pun

8 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

15 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se amesteca margarina cu 2 linguri zahar,cu sarea,apa,praful de copt si faina pana ce devine un aluat

2 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
CREPES SUZETTE