Foi de napolitana cu glazura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Foi de napolitana cu glazura

Ingrediente

  • -1 pachet foi napolitana
  • -1 pachet margarina
  • -4 oua
  • -2 cani zahar
  • -300 gr.nuca
  • -2 linguri cacao
  • -2 esente de rom
  • -1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • -2 linguri de cacao
  • -100 gr.zahar pudra
  • -2 linguri de ulei
  • -2 linguri apa

Mod de preparare

O cana de zahar se pune pe foc la topit,cealalta cana de zahar se freaca cu ouale intregi.Cand zahar devine auriu se adauga nuca macinata,ouale frecate bine, zaharul vanilat,cacaua si se amesteca bine pana ce compozitia este moale.Se adauga apoi margarina,iar cand aceasta sa topit se ia de pe foc si se adauga esentele de rom.Crema se pune intre foi fierbinte,deasupra asezandu-se o greutate.Se lasa la racit apoi se taie dupa preferinta.

Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu cacaua,se adauga treptat apa calda si se amesteca pana ce devine o crema groasa. La sfarsit se adauga uleiul,aceasta turnandu-se peste foaia de napolitana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor