autor:

alina-olimpia

» » Dulciuri diverse

Foi de napolitana cu glazura

Autor: alina-olimpia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina-olimpia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Ingrediente
-1 pachet foi napolitana, -1 pachet margarina, -4 oua, -2 cani zahar, -300 gr.nuca, -2 linguri cacao, -2 esente de rom, -1 plic zahar vanilat, Pentru glazura:, -2 linguri de cacao, -100 gr.zahar pudra, -2 linguri de ulei, -2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

O cana de zahar se pune pe foc la topit,cealalta cana de zahar se freaca cu ouale intregi.Cand zahar devine auriu se adauga nuca macinata,ouale frecate bine, zaharul vanilat,cacaua si se amesteca bine pana ce compozitia este moale.Se adauga apoi margarina,iar cand aceasta sa topit se ia de pe foc si se adauga esentele de rom.Crema se pune intre foi fierbinte,deasupra asezandu-se o greutate.Se lasa la racit apoi se taie dupa preferinta.
Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu cacaua,se adauga treptat apa calda si se amesteca pana ce devine o crema groasa. La sfarsit se adauga uleiul,aceasta turnandu-se peste foaia de napolitana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu glazura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta dolongaci (creata)

Placinta dolongaci (creata)

Se formeaza coca si se intinde subtire ca un taitel. Se rade branza pe toata suprafata foii. Atentie!

5 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se pune untul la topit. Dupa care se amesteca cu mierea si oul. Separat, amestecam faina+zaharul+drojdia

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Foarte bune!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Este o bunatate,dar eu prefer o crema cu lamaie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet foi napolitana
  • -1 pachet margarina
  • -4 oua
  • -2 cani zahar
  • -300 gr.nuca
  • -2 linguri cacao
  • -2 esente de rom
  • -1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • -2 linguri de cacao
  • -100 gr.zahar pudra
  • -2 linguri de ulei
  • -2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de alina-olimpia
Pizza Quatro Formaggi

Pizza Quatro Formaggi

Se inteapa blatul de pizza pe alocuri, se unge cu sos de rosii, se presara putina sare, apoi se pun

8 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

15 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se amesteca margarina cu 2 linguri zahar,cu sarea,apa,praful de copt si faina pana ce devine un aluat

2 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac