autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Foi de placinta (strudel)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g faina, un pahar apa calduta, 3 linguri ulei, o lingura otet, o, lingurita sare

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

155 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se face o adincitura, in care se pune uleiul, apa calduta si o lingura de otet. Se amesteca cu lingura, incorporind faina in lichid, iar dupa ce incepe sa se formeze aluatul, se ia la framintat cu mina. Se framinta si se bate de planseta. Se lasa apoi acoperit la loc cald.

Dupa un sfert de ora se intinde o foaie, se acopera si se lasa sa mai stea un sfert de ora. Se intinde pe planseta o fata de masa care se acopera cu faina. Se ia foaia in maini si, cu dosul mainilor, se intinde de la mijloc catre margini apoi se pune pe masa si se trage de margini usor, de jur imprejur, subtiind-o din ce in ce mai mult, pina ajunge ca o foita de tigara, iar marginile au trecut de marginea plansetei. Se rup marginile groase si se lasa foaia sa se usuce citeva minute, apoi se prepara strudel cu diverse umpluturi.
Se pune faina intr-un vas, se face o adincitura, in care se pune uleiul, apa calduta si o lingura de otet. Se amesteca cu lingura, incorporind faina i
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de placinta (strudel)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu ciuperci si cascaval

Pateuri cu ciuperci si cascaval

Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercile le taiem si le coacem pe

9 voturi    3 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu telemea de oaie  si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura

27 voturi    11 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Trebuie sa ai dexteritate pentru a pregati asa ceva.

  • Fara foto

    Mar Sora Teodor , 28 ianuarie 2010

    Va multumesc, este o reteta foarte buna

  • Fara foto

    anca , 19 decembrie 2009

    E foarte corecta reteta ,pt ca vazusem f multe retete de strudel cu drojdie si de fapt aluatul de strudel se face din apa, faina ,un pic de ulei ,un pic de otet si sare Toata reusita strudelului consta in intinderea foii ,care trebuie sa fie foarte subtire de aceea nu oricine poate face un adevarat strudel ,ci doar persoanele care au deja o anumita experienta culinara Sanatate si sa ne auzim cu bine

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

155 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un pahar apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • o lingura otet
  • o
  • lingurita sare

Raporteaza reteta

Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

32 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Tochitura macelareasca cu cus-cus

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Trebuie sa ai dexteritate pentru a pregati asa ceva.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje