autor:

Fara foto

» » Prajituri

Foi fragede cu branza si stafide

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru foi:, 2 oua, 8 linguri zahar, 10 linguri lapte, 100 gr unt, 550-600 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, un praf de sare, Umplutura:, 800 gr branza de vaci, 4 oua, 3 linguri pline cu smantana, 150 gr zahar, coaja rasa de lamaie, vanilie, 100 gr stafide

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Topim untul.
Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele.
Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea.
La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie.
Umplutura:
Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana.
Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema.
Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita.
Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii.
Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra.
Dupa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este.
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.
Sa aveti pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Albusurile se bat spuma,se pune zaharul in ploaie,galbenusurile unul cite unul,treptat uleiul,zeama

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu capsuni si branza Ricotta

Tarta cu capsuni si branza Ricotta

1. Se cerne faina si se amesteca cu zahar si sare.Se face o adancitura in mijloc in care se pune

9 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 linguri pline cu smantana
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • 100 gr stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta americana cu branza dulce