Foi fragede cu branza si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Foi fragede cu branza si stafide

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 linguri pline cu smantana
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • 100 gr stafide

Mod de preparare

Aluatul:

Topim untul.

Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele.

Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea.

La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie.

Umplutura:

Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana.

Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema.

Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita.

Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii.

Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra.

Dupa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este.

O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Sa aveti pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise