autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Foi pentru prajitura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
8 linguri zahar, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 oua, 1 lingura bicarbonat de amoniu, faina(cit cuprinde)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

108 voturi

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa rezulte un aluat . Se fac trei foi care se coc pe dosul tavii. Se umplu cu diverse creme.
Se servesc a doua zi deoarece foile sunt tari
Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa rezulte un aluat . Se fac trei
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi pentru prajitura" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Mini trandafirași

Mini trandafirași

Mare succes cu acest minunat desert pe care il fac atunci cind ai mei băieți mă innebunesc că

19 voturi    9 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu branza

Foietaj cu branza

Pentru inceput, intindem foaia cu un sucitor incat sa nu fie nici prea subtire, nici prea groasa,

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorin Nicolae Suta , 22 decembrie 2014

    esti frumoasa mariana

  • Fara foto

    Dorin Nicolae Suta , 22 decembrie 2014

    foarte bune buna

  • Fara foto

    Crina Rodica Ciherean , 02 decembrie 2014

    sper sa ami iasa bune

    • Fara foto

      Mariana Gavril , 23 decembrie 2013

      deosebit de bune

    • Fara foto

      Ioanaa Liv , 22 decembrie 2013

      rezulta un aluat tare ?

    • Fara foto

      Ticu Cretu , 20 decembrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Dina Anisor , 05 octombrie 2013

      bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

108 voturi

Ingrediente

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • faina(cit cuprinde)

Raporteaza reteta

Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

32 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Tochitura macelareasca cu cus-cus

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje