autor:

Timea

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne

Foietaj cu carne

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2013

Ingrediente
400 gr foietaj congelat, 650 gr pulpa de porc, o bucatica de slanina, 2 morcovi, 2 cepe, 1/2 ardei capia, 1/2 lingurita sare mare, piper, chili, verdeturi: maghiran, roinita, patrunjel, 1 ou + 1 albus, Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte, seminte de susan

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

43 voturi

Mod de preparare

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.
Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne.
Adaugam condimentele si amestecam.
Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15-20 de minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.
Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.
Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).
Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.
Procedam la fel si cu a doua foaie.
Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi feliem si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Modul de preparare: După ce am spălat măruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Inimi de foietaj cu carne si susan

Inimi de foietaj cu carne si susan

Inimioare cu aluat foietaj si carne de porc tocata, cu morcov ras si verdeata si cu susan rumenit.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marioara Gal , 24 august 2015

    ARATA DEMENTIAL

  • Anuta_Adascalitei

    Anuta_Adascalitei (Maestru bucatar) , 10 martie 2015

    Interesant o sa incerc!

  • Fara foto

    Naum Ianca Florica , 25 februarie 2015

    este foarte buna, am testat-o si da bine si in farfurie. Merita incercata.

    • Fara foto

      Covatariu Rodica , 08 ianuarie 2015

      este minunata, am facut-o si eu!!!

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 10 noiembrie 2014

      asta sigur am so fac...............

    • Fara foto

      Alyn Jay-z , 12 august 2014

      e foarte bine doamna , poate ne preparati si noua ceva!!!!

    • Fara foto

      Angela Felicia Grigorescu , 12 august 2014

      îmi place să gătesc , mă relaxează

    • Fara foto

      Alyn Jay-z , 12 august 2014

      Angela Felicia Grigorescu -pai de acolo stiu si eu Si am mai vazut niste poze cu preparatele dumneavostra si dupa aspect presupun ca erau delicioase!!

    • Fara foto

      Angela Felicia Grigorescu , 12 august 2014

      mulţam, întreabă copiii cu ce i-am servit tot anul trecut

    • Fara foto

      Alyn Jay-z , 12 august 2014

      Doamna, dar am vazut ca sunteti o bucatareasa desavarsita!!!

    • Fara foto

      Angela Felicia Grigorescu , 12 august 2014

      super ,fac si eu

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

      foarte frumoasa "impletitura"!

    • Fara foto

      Iuliana Gabriela Voica , 08 noiembrie 2013

      intersant.voi incerca si eu.de regula umpleam aluatul cu mere rase si calite sau cu gem si nuca asa merge si ca aperitiv sau cina

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Delicios

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

      Bine mai arata,cred ca e foarte buna !

    • Fara foto

      mariana chibzuiala , 12 octombrie 2013

      cred ca e delicioasa...!

    • Fara foto

      Nela Ciortan , 11 octombrie 2013

      buonisimo

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Ma bucur ca va place!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      I-mi ploua in gura,demential!!!!

    • Fara foto

      Gabriela Ionascu Brandt , 21 august 2013

      cred ca e nemaipomenita...i-mi ploua in gura!

    • Fara foto

      Ciprian Si Petrina Radulescu , 21 august 2013

      interesant o sa incerc.

    • Fara foto

      Lily Nelson , 19 august 2013

      Am sa incerc sa fac Sper sa iasa bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

43 voturi

Ingrediente

  • 400 gr foietaj congelat
  • 650 gr pulpa de porc
  • o bucatica de slanina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei capia
  • 1/2 lingurita sare mare
  • piper
  • chili
  • verdeturi: maghiran
  • roinita
  • patrunjel
  • 1 ou + 1 albus
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Anuta_Adascalitei (Maestru bucatar)

Interesant o sa incerc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Gulas ardelenesc