autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Foietaj cu pere si stafide

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
350 gr aluat foietaj, 3 pere mari si mai coapte, 2 linguri stafide, 1 lingurita cu varf amidon, 2 linguri zahar, 1 lingurita zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura miere

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim.
Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic.
Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa.
Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.
Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul.
Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari.
Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.
Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute.
Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu pere si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si cocus

Prajitura cu gris si cocus

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei. Galbenusele

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de portocale