Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim.
Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic.
Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa.
Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.
Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul.
Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari.
Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.
Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute.
Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii