autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Foietaj cu pere si stafide

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
350 gr aluat foietaj, 3 pere mari si mai coapte, 2 linguri stafide, 1 lingurita cu varf amidon, 2 linguri zahar, 1 lingurita zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura miere

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim.
Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic.
Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa.
Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.
Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul.
Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari.
Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.
Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute.
Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu pere si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris

Budinca de gris

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam

167 voturi    38 comentarii
1h
Dulciuri diverse
prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider.Aluatul

7 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de biscuiti cu banane