autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Foietaj cu pere si stafide

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
350 gr aluat foietaj, 3 pere mari si mai coapte, 2 linguri stafide, 1 lingurita cu varf amidon, 2 linguri zahar, 1 lingurita zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura miere

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim.
Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic.
Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa.
Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.
Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul.
Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari.
Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.
Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute.
Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu pere si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker

12 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina

Ciocolatina

Se topeste ciocolata untul si laptele la ben marie pina este o crema fina se adauga restul componentelor

6 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciocolatoasa cu cirese