autor:

anuta

» » Prajituri

Foietaj insiropat cu portocala

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Ingrediente
4 foi: 600 g faina, 75 g zahar, 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana, 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja rasa de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt., Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata alba, Decorcoaja de portocala confiata

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic.Margarina sau untul moale se amesteca cu oul , sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana.Se imparte aluatul in 4 parti . Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina(de dimensiunea de 25/34 .Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit ,in cuptorul preincalzit.
Crema se prepara mixand bine untul pentru crema,pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.
Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta,presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita,decorata cu coaja de portocala confiata si bine insiropata
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj insiropat cu portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Beghrir - clatite marocane

Beghrir - clatite marocane

Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml. Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Vanilla Christmas Muffins

Vanilla Christmas Muffins

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se bate untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 foi: 600 g faina
  • 75 g zahar
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 ml smantana
  • 1 ou
  • un varf de lingurita sare fina
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita cu varf de praf de copt.
  • Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata alba
  • Decorcoaja de portocala confiata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ștrudel cu mere