autor:

Anonim

» » Aluaturi si Foietaje

foietaj

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2008

Ingrediente
unt, sare, faina, margarina, otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Untul se framanta cu margarina pana la omogenizare se da forma de patrat si se lasa la rece cca 20 min ,500 g de faina se asaza pe o planseta , se face un gol in mijloc in care se pune sare, apa, otet si se framanta bine , obtinandu-se o coca omogena ,care se lasa la rece cca 20 min.
Coca se intinde in forma de patrat subtire, iar untul si margarina se asaza pe mijlocul patratului si se impacheteaza , unind fiecare latura a patratului cu latura opusa. Se intinde din nou cu merdeneaua in foaie groasa de 2 cm si se impacheteaza in patru.
Coca se introduce in frigider cca 30 min. Operatia de turare , impachetare si racire se repeta inca de 3 ori.
Daca ti-a placut reteta noastra "foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chiftelute in cosulete foietaj

Chiftelute in cosulete foietaj

Aluatul se intinde cat de mult permite. Decupam cercuri care sa fie suficient de mari pentru forma

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Foietaj cu bacon si cascaval

Foietaj cu bacon si cascaval

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel.

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 31 iulie 2009

    Asta da reteta..... Sunt sigura ca va fi si mai buna decat cea a mamei mele

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Fara foto

cristina

Asta da reteta..... Sunt sigura ca va fi si mai buna decat cea a mamei mele

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu brinza