autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaje simple cu cremã de cãpsuni (Folhadinhos de Morangos)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
400 gr. aluat foietaj din comert, 1 gãlbenus pt. uns, , Pt.cremã:, 50 gr. zahãr, 5-6 linguri vin de Porto sau altã bãuturã..., 250 gr. cãpsuni sau zmeurã, 2 iaurte mici, optional mentã proaspãtã, 1 baton scortisoarã

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

7 voturi

Mod de preparare

1)Se lasã aluatul la descongelat.
Se pot tãia pãtrãtele,dreptunghiuri sau cu forme speciale pt. efect (tip floricele),se pune zahãr deasupra.

Am tras câteva liniute cu dosul cutitului, am pus zahãr.Unge cu galbenus. De data asta Gabi este bucãtar sef:))eu am fost ajutorul. Am dat la cuptor pânã s-au rumenit.
2)Intre timp am fãcut crema:
Se pune la fiert vinul cu zahãrul si scortisoara, cca. 3 min.
Adaugã cãpsunile si iaurturile.Ia de pe foc si pune menta tocatã.
Se pot inlocui cãpsunile cu zmeurã,afine,coacãze.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaje simple cu cremã de cãpsuni (Folhadinhos de Morangos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca

33 voturi    15 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi treptat

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Multumim:)) Foietajele se coc asa simple, crema se face separat. Se pot umple foietajele dupã coacere sau servi cu crema separat... Gabi este fiul cel mic, al unor prietenii nostri dragi tot din Banat pe care i-am cunoscut aici. Îi considerãm familia noastrã:)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Un desert dulce pregatit de un bucataras la fel de "dulce"!*****

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Doua intrebari: dupa ce se pune crema se mai dau la cuptor? Si cine este micutul bucatar?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Mmmmmmmm ce bun si ce bucatar dragalas.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Rapid si gustos . Felicitari ! *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Un desert usor si tare gustos.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Arata super!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Delicios...Am salvat reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • 1 gãlbenus pt. uns
  • Pt.cremã:
  • 50 gr. zahãr
  • 5-6 linguri vin de Porto sau altã bãuturã...
  • 250 gr. cãpsuni sau zmeurã
  • 2 iaurte mici
  • optional mentã proaspãtã
  • 1 baton scortisoarã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Multumim:)) Foietajele se coc asa simple, crema se face separat. Se pot umple foietajele dupã coacere sau servi cu crema separat... Gabi este fiul cel mic, al unor prietenii nostri dragi tot din Banat pe care i-am cunoscut aici. Îi considerãm familia noastrã:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu cocos