Foietaje simple cu cremã de cãpsuni (Folhadinhos de Morangos)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Foietaje simple cu cremã de cãpsuni (Folhadinhos de Morangos)

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • 1 gãlbenus pt. uns
  • Pt.cremã:
  • 50 gr. zahãr
  • 5-6 linguri vin de Porto sau altã bãuturã...
  • 250 gr. cãpsuni sau zmeurã
  • 2 iaurte mici
  • optional mentã proaspãtã
  • 1 baton scortisoarã

Mod de preparare

1)Se lasã aluatul la descongelat.

Se pot tãia pãtrãtele,dreptunghiuri sau cu forme speciale pt. efect (tip floricele),se pune zahãr deasupra.

Am tras câteva liniute cu dosul cutitului, am pus zahãr.Unge cu galbenus. De data asta Gabi este bucãtar sef:))eu am fost ajutorul. Am dat la cuptor pânã s-au rumenit.

2)Intre timp am fãcut crema:

Se pune la fiert vinul cu zahãrul si scortisoara, cca. 3 min.

Adaugã cãpsunile si iaurturile.Ia de pe foc si pune menta tocatã.

Se pot inlocui cãpsunile cu zmeurã,afine,coacãze.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise