fortune cookie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
fortune cookie

Ingrediente

  • 2 albuşuri de ou mare
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1/2 linguriţă de extract de migdale
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 8 linguri de făină
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 8 linguri de zahăr tos
  • 3 lingurite de apa

Mod de preparare

1. Scrieti pe bucatele de hartie mesaje, maxime, sintagme, sau orice altceva ati vrea sa transmiteti.

2.Incalziti cuptorul la 150 grade C.

3.Intr-un bol mediu, bateti uşor oul cu extractul de vanilie, extractul de migdale si uleiul vegetal până devine spumos, dar nu rigid.

4.Cerneti faina, amidonul de porumb, sarea şi zaharul intr-un vas separat apoi adaugati apa peste continut.

5.Adaugati faina in amestecul cu ou apoi omogenizati pana aveti un aluat neted. Aluatul nu ar trebui sa fie foarte moale, dar sa poata curga cu usurinta de pe lingura de lemn. Daca doriti ca prajiturile cu ravasele sa fie colorate, adaugati colorant alimentar in aluat, de exemplu eu le-am facut verzi.

6.Cu ajutorul lingurii puneti alutul pe foaia de copt si miscati tava astfel incat sa se formeze cercuri cu diametrul aproximativ de 4 cm.

7.Coace-ti aprox. 10-15 min. pana cand pe margini se fac maro-aurii, atunci vor fi usor de desprins cu o spatula.

8.Luati prajitura cu ravasa si o la mijloc o puneti repede gura unu pahar rece, astfel incat ea la mijloc se va indoi fara sa se rupa. Pentru a-si mentine forma pana se raceste, pune-ti prajitura intr-un recipient ca acelea pentru briose.

NOTA: Trebuie sa va miscati rapid, si cel mai important este sa coaceti cate una la inceput pentru ca daca nu sunt fierbinti nu puteti sa le dati forma.

Sunt foarte bune, si interesante la diferite ocazii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise