autor:

maya

» » Prajituri

fortune cookie

Autor: maya (Bucatar sef)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maya (Bucatar sef)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2010

Ingrediente
2 albuşuri de ou mare, 1/2 lingurita extract vanilie, 1/2 linguriţă de extract de migdale, 3 linguri de ulei vegetal, 8 linguri de făină, 1/2 lingurita amidon de porumb, 1/4 linguriţă de sare, 8 linguri de zahăr tos, 3 lingurite de apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Scrieti pe bucatele de hartie mesaje, maxime, sintagme, sau orice altceva ati vrea sa transmiteti.
2.Incalziti cuptorul la 150 grade C.
3.Intr-un bol mediu, bateti uşor oul cu extractul de vanilie, extractul de migdale si uleiul vegetal până devine spumos, dar nu rigid.
4.Cerneti faina, amidonul de porumb, sarea şi zaharul intr-un vas separat apoi adaugati apa peste continut.
5.Adaugati faina in amestecul cu ou apoi omogenizati pana aveti un aluat neted. Aluatul nu ar trebui sa fie foarte moale, dar sa poata curga cu usurinta de pe lingura de lemn. Daca doriti ca prajiturile cu ravasele sa fie colorate, adaugati colorant alimentar in aluat, de exemplu eu le-am facut verzi.
6.Cu ajutorul lingurii puneti alutul pe foaia de copt si miscati tava astfel incat sa se formeze cercuri cu diametrul aproximativ de 4 cm.
7.Coace-ti aprox. 10-15 min. pana cand pe margini se fac maro-aurii, atunci vor fi usor de desprins cu o spatula.
8.Luati prajitura cu ravasa si o la mijloc o puneti repede gura unu pahar rece, astfel incat ea la mijloc se va indoi fara sa se rupa. Pentru a-si mentine forma pana se raceste, pune-ti prajitura intr-un recipient ca acelea pentru briose.
NOTA: Trebuie sa va miscati rapid, si cel mai important este sa coaceti cate una la inceput pentru ca daca nu sunt fierbinti nu puteti sa le dati forma.
Sunt foarte bune, si interesante la diferite ocazii.
Daca ti-a placut reteta noastra "fortune cookie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei altfel va fi foarte greu sa formeze o coca moale. Mixati

14 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura de post Flory

Prajitura de post Flory

Merele se dau pe razatoare cu tot cu coaja.Inr-un bol se pune o cana de ulei +2 cani de zahar si

10 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 albuşuri de ou mare
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1/2 linguriţă de extract de migdale
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 8 linguri de făină
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 8 linguri de zahăr tos
  • 3 lingurite de apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu bezea