fortune cookie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
fortune cookie

Ingrediente

  • 2 albuşuri de ou mare
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1/2 linguriţă de extract de migdale
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 8 linguri de făină
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 8 linguri de zahăr tos
  • 3 lingurite de apa

Mod de preparare

1. Scrieti pe bucatele de hartie mesaje, maxime, sintagme, sau orice altceva ati vrea sa transmiteti.

2.Incalziti cuptorul la 150 grade C.

3.Intr-un bol mediu, bateti uşor oul cu extractul de vanilie, extractul de migdale si uleiul vegetal până devine spumos, dar nu rigid.

4.Cerneti faina, amidonul de porumb, sarea şi zaharul intr-un vas separat apoi adaugati apa peste continut.

5.Adaugati faina in amestecul cu ou apoi omogenizati pana aveti un aluat neted. Aluatul nu ar trebui sa fie foarte moale, dar sa poata curga cu usurinta de pe lingura de lemn. Daca doriti ca prajiturile cu ravasele sa fie colorate, adaugati colorant alimentar in aluat, de exemplu eu le-am facut verzi.

6.Cu ajutorul lingurii puneti alutul pe foaia de copt si miscati tava astfel incat sa se formeze cercuri cu diametrul aproximativ de 4 cm.

7.Coace-ti aprox. 10-15 min. pana cand pe margini se fac maro-aurii, atunci vor fi usor de desprins cu o spatula.

8.Luati prajitura cu ravasa si o la mijloc o puneti repede gura unu pahar rece, astfel incat ea la mijloc se va indoi fara sa se rupa. Pentru a-si mentine forma pana se raceste, pune-ti prajitura intr-un recipient ca acelea pentru briose.

NOTA: Trebuie sa va miscati rapid, si cel mai important este sa coaceti cate una la inceput pentru ca daca nu sunt fierbinti nu puteti sa le dati forma.

Sunt foarte bune, si interesante la diferite ocazii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise